17.8 C
Athens

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ο… πρωτάρης Αναστασάκης στη 10η θέση στη σφυροβολία

Η πρώτη παρουσία του Μιχάλη Αναστασάκη σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος συνοδεύτηκε από πολύ καλή παρουσία.

Ο έμπειρος αθλητής κατέλαβε την 10η θέση στη σφυροβολία με 75,49 μ. επίδοση που πέτυχε στην τρίτη και τελευταία του βολή, στην προσπάθεια του να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη οχτάδα. Ο αθλητής βρέθηκε πολύ κοντά σε αυτό το στόχο, αφού η 8άδα συμπληρώθηκε στα 76,04 μέτρα.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε τον αγώνα με 74,62 μ. και συνέχισε με το 73,04 μέτρα. Οι οιωνοί για τον αθλητή ήταν καλοί από την αρχή του αγώνα, αφού από νωρίς συγκεντρώθηκαν στις εξέδρες πολλά μέλη της ελληνικής ομάδας, που φρόντισαν με την θετική τους ενέργεια να του δώσουν επιπλέον ώθηση. Στις εξέδρες του σταδίου ήταν και μια άλλη γνώριμη του ελληνικού στίβου, η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στη σφυροβολία των Γυναικών, Στέλλα Παπαδοπούλου.

 

Ο Αναστασάκης, ο οποίος ήταν τέταρτος το 2016 στο Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ, έδωσε συνέχεια στην καλή παράδοση που έχει η χώρα μας στο αγώνισμα. Στην τέταρτη συμμετοχή του στη διοργάνωση έγινε ο τέταρτος Έλληνας με παρουσία στον τελικό. Ο Χρήστος Πολυχρονίου έχει την καλύτερη εμφάνιση με την 6η θέση το 1996, ενώ ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου ήταν 8ος το 2003. Πέρυσι ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ήταν ένατος στη διοργάνωση του Όρεγκον.

Ο 29χρονος έκλεισε ιδανικά μια χρονιά την οποία χαρακτήρισε η σταθερότητα και η συνέπεια σε επιδόσεις πάνω από τα 75,00 μέτρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς