17.3 C
Athens

Ισπανία – Αγγλία 1-0: Στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά οι τρομερές Ισπανίδες (vid)

Η Καρμόνα με υπέροχο πλασέ σκόραρε και στον μεγάλο τελικό για να οδηγήσει τη Ρόχα στην κορυφή του κόσμου στο ποδόσφαιρο γυναικών κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αγγλία

Ιστορία έγραψε η Ισπανία, η οποία επικράτησε με 1-0 στον τελικό της Αγγλίας και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών.

Το μοναδικό τέρμα που έκρινε και την αναμέτρηση πέτυχε η αρχηγός της εθνικής Ισπανίας, Όλγα Καρμόνα, στο 29ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ.

 

Η Ισπανία μπορούσε να είχε κάνει πιο εύκολη τη ζωή της και να σφραγίσει τη νίκη στο 70ο λεπτό, ωστόσο η Ερμόσο δεν κατάφερε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι, με την Ερπς να έχει απάντηση.

 

Η Αγγλία πίεσε όσο μπορούσε, δημιούργησε κάποιες καλές συνθήκες όμως δεν μπόρεσε να φτάσει ποτέ στο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και έτσι οι Ισπανίδες πανηγύρισαν για πρώτη φορά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βάζοντας το όνομα τους δίπλα σε αυτά των ΗΠΑ (4 κατακτήσεις), Γερμανία (2), Νορβηγία (1) και Ιαπωνία (1).

 

Ισπανία: Κολ, Μπατλ, Παράδες, Κοντίνα (73′ Ιβάνα), Καρμόνα, Μπονματί, Αμπεγιέιρα, Ερμόσο, Καλντεντέι (90′ Πουτίγιας), Παραγουέλο, Ρεντόντο (60′ Ερνάντες).

Αγγλία: Ερπς, Κάρτερ, Μπράιτ, Γκρίνγουντ, Μπρόουνζ, Στάνγουεϊ, Γουολς, Νταλί (46′ Κέλι), Τουν (87′ Ίνγκλαντ), Ρουσό (46′ Τζέιμς), Χεμπ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς