22.8 C
Athens

Το γυαλισμένο μάτι του Αλεξανδρόπουλου αποτελεί παράδειγμα αλλά και καμπανάκι για τον Ολυμπιακό

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έδειξε έτοιμος να σηκώσει το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού και να γίνει βασικός στρατιώτης του Μαρτίνεθ - Το ερυθρόλευκο πάθος και τα καμπανάκια που χτύπησαν στο Γκενκ ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με ιδρώτα και άγχος κόντρα σε μια ομάδα με σαφώς χειρότερο ρόστερ και πολλά εσωτερικά προβλήματα.

Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν τον σκοπό τους χάρη στο χρυσό γκολ πρόκρισης του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, αλλά έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους για να δέσουν σαν σύνολο και να κάνουν αυτά που θέλει να βλέπει στο γήπεδο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

 

Τα playoffs του Europa League ήταν ο πρώτος βασικός στόχος και επιτεύχθηκε, με έναν τρόπο που έδωσε αρκετά μαθήματα στο σύνολο των Πειραιωτών, που έχει αλλάξει αρκετά σε σύγκριση με πέρυσι. Κι αυτό θέλει χρόνο, σωστό πλάνο και υπομονή για να φανούν πράγματα στο χορτάρι. Επόμενο εμπόδιο είναι η σερβική Τσουκαρίτσκι, που προφανώς δεν τρομάζει αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Ο χρυσός σκόρερ του Ολυμπιακού, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, το βράδυ της Πέμπτης πέτυχε ένα γκολ που δεν πρόκειται να ξεχάσει. Ήταν το πρώτο του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το πρώτο του με τη φανέλα των Ερυθρολεύκων, ένα γκολ πρόκρισης με τη δική του σφραγίδα, που έδειξε ότι έχει και την ποιότητα αλλά και τον αγωνιστικό χαρακτήρα για να αντέξει την πίεση της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας.

 

Το γυαλισμένο του μάτι στους πανηγυρισμούς, η πατημένη γροθιά στο σήμα, αυτό το πάθος του αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη κι όπως φαίνεται υπάρχει και στους συμπαίκτες του.

Ένας πιστός στρατιώτης του Μαρτίνεθ. Έτσι χαρακτήρισε τον εαυτό του με το… καλησπέρα ο Έλληνας χαφ, ο οποίος ήρθε έτοιμος για να πρωταγωνιστήσει στο Λιμάνι.

Αλεξανδρόπουλος: Είμαι στρατιώτης του Μαρτίνεθ, έχω δεθεί με όλους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού

Την ίδια στιγμή, όμως, για τον Ισπανό τεχνικό και τους βοηθούς του, αυτό το γκολ πρόκρισης στο 96′ απέναντι στην Γκενκ των πολλών προβλημάτων σήμανε συναγερμό για τις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας. Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε την πρέπουσα συγκέντρωση στον επαναληπτικό του Βελγίου, έκανε αρκετά λάθη στην άμυνα και είχε θέματα στην ανασταλτική του λειτουργία, έχοντας σε κακή μέρα τον Ιμπόρα.

Η διάρκεια στην απόδοση και η αποτελεσματικότητα μπροστά είναι στοιχεία που ακόμα προσπαθεί να φτιάξει ο Μαρτίνεθ και μένει να φανεί κατά πόσο θα το καταφέρει ενόψει των συνεχόμενων αγώνων, με την έναρξη της Super League και την ευρωπαϊκή συνέχεια είτε στο Europa είτε στο Conference League.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς