19.9 C
Athens

ΠΑΟΚ: Οι τραυματισμοί των Φ. Σοάρες και Τσιγγάρα κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για ενίσχυση στο κέντρο

Ο ΠΑΟΚ έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά στο μεταγραφικό κομμάτι και κινδυνεύει να ταξιδέψει στη Σκωτία με μοναδικούς διαθέσιμους στα χαφ τους Σβαμπ, Οζντόεφ και τον νεαρό Βρακά

Η επόμενη ημέρα της πρόκρισης στα playoffs του Conference League βρίσκει τον ΠΑΟΚ να ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της Super League κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και τα ματς με τη Χαρτς με ένα μεγάλο κενό στα χαφ.

Ο Δικέφαλος πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης (18/8) την πρόκριση κόντρα στη Χάιντουκ, ωστόσο έχασε με προβλήματα τραυματισμών τους Χάρη Τσιγγάρα και Φιλίπε Σοάρες. Μπορεί ο τραυματισμός του πρώτου να μην αποδείχθηκε τόσο σοβαρός όσο αρχικά φαινόταν (θλάση στο οπίσθιο τοίχωμα του κοιλιακού τοιχώματος), αλλά δύσκολα θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί -τουλάχιστον βασικός- στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Σκωτσέζους.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι γνωστό πως δεν του αρέσει να παίρνει ρίσκα και το γεγονός πως θα… αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τον Οζντόεφ στο βασικό σχήμα λίγες μόλις μέρες μετά την απόκτηση του σίγουρα είναι έξω από τα νερά του.

Οι Ασπρόμαυροι έχουν μείνει ουσιαστικά με δύο χαφ για το ματς με τον Αστέρα (Σβαμπ και Οζντόεφ) και από πίσω υπάρχει μόνο ο νεαρός Βρακάς.

Αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για την απόκτηση χαφ (που ήδη έχει αργήσει), έστω και αν ο Ρουμάνος τεχνικός αποκλείεται να χρησιμοποιήσει κάποιον παίκτη τόσο νωρίς στη βασική ενδεκάδα.

Κι αυτό γιατί αν ο Χάρης Τσιγγάρας δεν καταφέρει να βρίσκεται στην αποστολή για το πρώτο παιχνίδι με τη Χαρτς, ο Δικέφαλος θα ταξιδέψει μόλις με τρία χαφ στη Σκωτία, όσα θα έχει δηλαδή και στο αυριανό (20/8) ματς κόντρα στον Αστέρα.

Οι περιπτώσεις των Μάρκος Αντόνιο και Νεμάνια Μαξίμοβιτς παραμένουν στο προσκήνιο, ωστόσο δεν προχωράνε με τους ρυθμούς που θα ήθελε ο ΠΑΟΚ. Ειδικά όσον αφορά την περίπτωση του Σέρβου, οι Ασπρόμαυροι φαίνεται πως δεν θέλουν να ακολουθήσουν το… παιχνίδι της Χετάφε και η περίπτωση του για την ώρα είναι στάσιμη. Μάλιστα όπως αναφέρουν στην Ισπανία, η Θέλτα έχει μπει στο παιχνίδι για την απόκτηση του.

Από την άλλη η περίπτωση του Βραζιλιάνου χαφ της Λάτσιο μοιάζει πιο βατή, με δημοσιεύματα στην Ιταλία να παρουσιάζουν σχεδόν σίγουρη τη μετακίνηση του στον ΠΑΟΚ με τη μορφή δανεισμού, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τίποτα.

Όπως και να έχει ο χρόνος πιέζει αρκετά τους Θεσσαλονικείς, που είναι «αναγκασμένοι» να ολοκληρώσουν τουλάχιστον μία από τις δύο περιπτώσεις το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς