27.7 C
Athens

Βόλος – Λαμία 2-2: Χορταστική πρεμιέρα στο Πανθεσσαλικό, ο κεραυνός του Άλχο στο 90′ έδωσε βαθμό στους Θεσσαλούς (vid)

Η ανώτερη Λαμία με τον φοβερό Καρλίτος δεν πήρε το τρίποντο που άξιζε στη ματσάρα του Πανθεσσαλικού, μιας και ο Βόλος έμεινε όρθιος χάρη στο απίθανο γκολ του Άλχο στο 90'

Ποιος είπε ότι οι πρεμιέρες της Super League δεν έχουν γκολ και ειδικά όταν αυτές πραγματοποιούνται στον Βόλο όπως συνέβη και την περσινή σεζόν; Βόλος και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) στο Πανθεσσαλικό σε μια αναμέτρηση που οι Φθιώτες ήταν ανώτεροι αλλά οι γηπεδούχοι με ένα απίθανο γκολ του Άλχο στο 90′ έσωσαν τον βαθμό και απέφυγαν μια ήττα απέναντι σε μια ομάδα που διατηρούν θετική παράδοση.

Είναι ενδεικτικό πως ο Βόλος μετρά 12 διαδοχικά παιχνίδια αήττητος απέναντι στους Φθιώτες σε συνολικά 13 συναντήσεις!

 

Η εικόνα της Λαμίας ήταν εξαιρετική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ο Καρλίτος επιβεβαίωσε στην πράξη πως θα αποτελέσει τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά για τους Φθιώτες. Αντίθετα, οι Βολιώτες είχαν τη γνωστή εικόνα τους στο Πανθεσσαλικό αλλά δεν έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες και γλίτωσαν στο 90′.

Το πρώτο μέρος ήταν με τους φιλοξενούμενους που έφτιαξαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Ρουμπέν Μαρτίνεθ στο 4′ και στο 11′, ενώ ο Σιαμπάνης χρειάστηκε να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις και στο 27′ που ο Καρλίτος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από πλάγια θέση. Ο Τσιλούλης είχε δοκάρι στην αντεπίθεση στο 45′, με τον Βόλο να έχει μόλις δύο αναιμικές τελικές προσπάθειες με τον Κόμπα και τον Τσοκάνη.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός και το γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Κι αυτό ήρθε γρήγορα στο δεύτερο μέρος για να γίνει ακόμα καλύτερο το ματς. Στο 52′ ο Τσιλούλης κέρδισε ένα πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο εξαιρετικός Καρλίτος για το 0-1 στο 55′.

 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Βόλος έφτασε στην ισοφάριση όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Σιέλης ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε για να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει νέο ενδιαφέρον. Όμως, η Λαμία είχε άμεσα την απάντηση στο 61′.

 

Ο Σαραμαντάς τροφοδότησε τον Καρλίτος κάθετα, με τον Ισπανό να πηγαίνει στα αριστερά στη μεγάλη περιοχή και να σεντράρει για τον Σλίβκα που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιαμπάνη για το 1-2.

 

Η Λαμία άγγιξε το τρίτο γκολ στο 80′ αλλά ο Λέικ μετά το γύρισμα του εξαιρετικού Σαραμαντά δεν άφησε για τον Τσιλούλη και ο Σιαμπάνης έκανε την επέμβαση του αγώνα, η οποία προφανώς και κράτησε τον Βόλο ζωντανό στο ματς.

Η πίεση μεταφέρθηκε στα καρέ των φιλοξενούμενων, με τον Βόλο να μην έχει συνεργασίες και ιδέες στο παιχνίδι του, αλλά να βρίσκει το 2-2 με το απίθανο σουτ του Άλχο με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-2 που αφήνει περισσότερο ικανοποιημένη την ομάδα του Κώστα Μπράτσου.

 

ΒΟΛΟΣ – ΛΑΜΙΑ 2-2

Σκόρερ: 59′ Σιέλης, 90′ Άλχο / 55′ πεν. Καρλίτος, 61′ Σλίβκα

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Διαιτητής: Τσαγκαράκης

Κίτρινες: Ντέλετιτς, Κρούζλιακ, Κόμπα / Τσιλούλης, Στάνκο, Καρλίτος

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Κρούζλιακ, Σιέλης, Λούνα (53′ Τάχατος), Τρουϊγιέ (52′ Κίτσος), Τσοκάνης (63′ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (74′ Μωραΐτης), Ντέλετιτς, Κόμπα, Μραζ

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Νάγκι, Σιμόν, Πάβλοβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Ρουμπέν Μαρτίνεθ (67′ Λέικ), Σλίβκα, Νούνιες (84′ Τζανδάρης), Τσιλούλης (84′ Τσιλούλης), Στάνκο, Καρλίτος (76′ Ακούνια)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς