24 C
Athens

ΗΠΑ – Ελλάδα 108-86: Φυσιολογική ήττα για την Εθνική, πάλεψε στο μέτρο του εφικτού (hls)

Η εθνική λύγισε φυσιολογικά απέναντι στους πανίσχυρους Αμερικάνους στο Άμπου Ντάμπι και ο Δημήτρης Ιτούδης κρατά λίγα και συγκεκριμένα πράγματα από το σπουδαίο φιλικό

Η Εθνική ήθελε να τεστάρει τις δυνάμεις της απέναντι στις πανίσχυρες ΗΠΑ στο Άμπου Ντάμπι και η αλήθεια είναι πως η εικόνα του αγώνα δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Η Ελλάδα γνώρισε βαριά (φιλική) ήττα με 108-86 και ο Δημήτρης Ιτούδης μπορεί να είναι ικανοποιημένος μόνο από συγκεκριμένα κομμάτια στην αναμέτρηση και σίγουρα όχι συνολικά αφού ειδικά στην άμυνα τα προβλήματα ήταν πολλά. Οι Αμερικάνοι βρίσκονται και στον ίδιο όμιλο με την Εθνική στις Φιλιππίνες οπότε ένα θετικό είναι πως η πρώτη… κρυάδα έφυγε. Το Σάββατο (19/8) η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό στο Άμπου Ντάμπι.

 

Η γαλανόλευκη δεν θα μπορούσε να κοντράρει σε 40′ μια τόσο δυνατή ομάδα με πολλούς NBAers, ωστόσο είχε και τα καλά της διαστήματα και έδειξε αντίδραση στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη στο παρκέ. Ως εκείνο το σημείο, ο Γουόκαπ πάλευε μόνος στο πρώτο, οι ΗΠΑ απέκτησαν σημαντική διαφορά και η εθνική κατόρθωσε να μειώσει με αντεπίθεση διαρκείας (0-12 σερί).

Οι Έλληνες διεθνείς έριξαν τη διαφορά ως τους δέκα πόντους με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο ο Έντουαρντς με διαδοχικά τρίποντα την άνοιξε εκ νέου κι όσο και αν το πάλεψε η εθνική, δεν άλλαξε κάτι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 32-17, 52-41, 86-67, 108-86

ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Παπαπέτρου 9 (2), Μήτογλου 4, Παπαγιάννης 11 (2), Λούντζης 9 (1), Γουόκαπ 11 (3), Αντετοκούνμπο Θ. 4, Λαρεντζάκης 10 (1), Ρογκαβόπουλος 12, Τσαλμπούρης 2, Καλαϊτζάκης Π. 12, Μποχωρίδης 2, Μωραϊτης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς