23.3 C
Athens

Η μαγεία του Τζιοβάνι στο 3-3 με τη Ρεάλ (video)

Σαν σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου του 1999, ο Τζιοβάνι «σκλάβωσε» τις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού με την απόδοσή του στο ιστορικό 3-3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Είναι ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια της τελευταίας εικοσαετίας που μπορεί να χαρακτηριστεί κλασικό, μια και τα είχε όλα: θέαμα, ωραία (και πολλά) γκολ, σασπένς, ανατροπές. Αν είχε νικήσει κιόλας ο Ολυμπιακός θα ήταν ακόμα καλύτερα, αλλά έστω και με το 3-3, το θυμόμαστε για όλα τ’ άλλα. Και κυρίως για την απόδοση του Τζιοβάνι.

Ήταν εκείνο το βράδυ που ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ «σκλάβωσε» τις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού και δεν τις απελευθέρωσε ποτέ. Όλοι γνωρίζαμε τη μεγάλη κλάση του από την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Βραζιλίας. Δεν ήταν έκπληξη όσα έκανε εκείνο το βράδυ κόντρα στη Ρεάλ, ωστόσο ήταν αλλιώς να τον βλέπεις να τα κάνει στο τόσο οικείο περιβάλλον του ΟΑΚΑ (ακόμα κι από την τηλεόραση, πόσω μάλλον διά ζώσης) και με την ερυθρόλευκη φανέλα. Απέναντι, μάλιστα, στην ομάδα που είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ το 1998 και θα το κατακτούσε και στο τέλος εκείνης της σεζόν!

Δυστυχώς, το βίντεο με τα γκολ και τις κυριότερες φάσεις δεν βοηθούν να καταλάβει κάποιος νεότερος πόσο μεγάλη απόδοση είχε πιάσει ο Τζιοβάνι κόντρα στη Ρεάλ του Ραούλ, του Ρομπέρτο Κάρλος και του πρωτοεμφανιζόμενου τότε στο Τσάμπιονς Λιγκ, Ίκερ Κασίγιας (18χρονος!). Τα δύο γκολ που πέτυχε στο 10’ και στο 64’, ήταν ένα μικρό, μόνο, δείγμα της παράστασης που έδωσε ο «μάγος». Με λίγο ψάξιμο μπορείτε να βρείτε και ολόκληρο το ματς, οπότε αν έχετε όρεξη και περιέργεια, καθίστε να το παρακολουθήσετε. Δεν υπάρχει περίπτωση να… σιχτιρίσετε για τη μιάμιση ώρα που θα χάσετε.

Άλλωστε, δεν είναι μόνο ο Τζιοβάνι λόγος για να κάνετε… rewind στον χρόνο. Ήταν και ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς με το υπέροχο γκολ (άνετα το καλύτερο της βραδιάς) με το οποίο διαμόρφωσε το 3-2 στο 67’ και όλος γενικά ο Ολυμπιακός, ο οποίος έμοιαζε να συνεχίζει από εκεί που είχε σταματήσει την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Τότε που έχασε στο τσακ την πρόκριση στους «4» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε εκείνο το καταραμένο παιχνίδι με τη Γιουβέντους, επίσης στο ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 3-3

Σκόρερ: 10’, 64’ Τζιοβάνι, 67’ Ζάχοβιτς/24’ Σάβιο, 32’ Ρομπέρτο Κάρλος, 80’ Ραούλ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγιεβιτς): Eλευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Μαυρογενίδης (46’ Αμπονσά), Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (59’ Γκόγκιτς), Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι, Οφορίκουε, Ζάχοβιτς (85’ Νινιάδης).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Τζον Τόσακ): Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ιέρο (60′ Ελγκέρα), Σέζαρ, Ρεδόνδο (72′ Γκούτι), Γκέρεμι, Σάβιο, ΜακΜάναμαν, Ραούλ, Μοριέντες (54′ Ανελκά).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς