15.6 C
Athens

Η Τζέιντα Ράις νέα σέντερ στο τμήμα μπάσκετ Γυναικών του ΠΑΟΚ

Αμερικανίδα με εξαιρετική παρουσία στο NCAA και μια σύντομη διαδρομή στην Αυστραλία έφερε ο ΠΑΟΚ για την ομάδα μπάσκετ Γυναικών. Ο λόγος για την Τζέιντα Ράις, η οποία αποτελεί τη νέα σέντερ (1,93μ.) και στα 24 της είναι έτοιμη να ζήσει την πρώτη της ευρωπαϊκή εμπειρία.

Η ανακοίνωση:

«Ο ΠΑΟΚ, και το Μπάσκετ γυναικών, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Τζέιντα Ράις, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Γεννημένη στις ΗΠΑ στις 31/07/1999, η Τζέιντα Ράις αγωνίζεται ως σέντερ και έχει ύψος 193cm.

Έκανε τα πρώτα της βήματα στο μπάσκετ από το Πανεπιστήμιο του North Carolina, καταγράφοντας τις πρώτες της συμμετοχές στο NCAA ως rookie.

Τη σεζόν 2021-22 μεταπήδησε στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Στη πρώτη της χρονιά ως βασική, κατέγραψε 34 παιχνίδια, στα οποία πέτυχε 6.2 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1.6 κοψίματα, ανά μέσο όρο.

Η περσινή σεζόν (2022-23) χωρίστηκε σε δύο κομμάτια. Στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα σε 31 παιχνίδια κατέγραψε 6.9 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 2.1 κοψίματα.

Στη συνέχεια, αφού αποφοίτησε, αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό στη Norwood Flames της Αυστραλίας. Εκεί, σε σχεδόν 29 λεπτά συμμετοχές, πέτυχε 8.6 πόντους, 10.3 ριμπάουντ και 2 κοψίματα.

Πρόκειται για μία άκρως δυναμική παίκτρια, η οποία θα δώσει λύσεις στην ρακέτα, δίνοντας ύψος και σημαντική βοήθεια στο ποστ και στα ριμπάουντ.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Τζέιντα Ράις, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να έρθω στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο, για την εμπιστοσύνη τους. Είναι τιμή για μένα να είμαι μέλος της Οικογένειας του ΠΑΟΚ, και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν για να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε!».

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Τζέιντα!»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς