21 C
Athens

Ο Γουόλκοτ είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο με ένα άκρως συγκινητικό βίντεο

Ο Τίο Γουόλκοτ έκανε γνωστή την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στα 34 του χρόνια, δημοσιεύοντας ένα συγκινητικό βίντεο στα social media.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός πέρασε όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα στην Αγγλία και έγραψε ιστορία με την Άρσεναλ όπου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, οι οποίοι δεν του επέτρεψαν ποτέ να πιάσει το ταβάνι του.

Η ποδοσφαιρική του περιπέτεια ξεκίνησε στη Σουίντον, από όπου μεταπήδησε στις ακαδημίες της Σάουθαμπτον και στη συνέχεια στην πρώτη ομάδα. Από εκεί τον αγόρασε η Άρσεναλ το 2008, στην οποία και έμεινε για 10 χρόνια μέχρι να πάρει μεταγραφή στην Έβερτον το 2018.

Με τους Κανονιέρηδες έγραψε τη δική του ιστορία, καθώς πανηγύρισε 5 τίτλους (3 FA Cup και 2 Super Cup Αγγλίας) και κατέγραψε συνολικά 397 εμφανίσεις, μετρώντας 108 τέρματα και 80 ασίστ.

Φυσικά η Άρσεναλ δεν θα μπορούσε να μην του πει το δικό της «αντίο».


Το 2021 δόθηκε δανεικός από την Έβερτον στη Σάουθαμπτον, η οποία αργότερα τον αγόρασε. Στην ομάδα που του έδωσε το βήμα για τη μεταγραφή του στην Άρσεναλ, έμεινε μέχρι και σήμερα που ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Γουόλκοτ αγωνίστηκε σε 567 παιχνίδια στην καριέρα του και μέτρησε 132 γκολ και 95 ασίστ. Επιπλέον ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, όπου σε 47 συμμετοχές είχε 8 γκολ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς