16.4 C
Athens

Γκενκ – Ολυμπιακός 1-1: Μέγας… Αλεξανδρόπουλος έστειλε τον Θρύλο στα playoffs! (vid)

O Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα στέλνοντας τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκούς ομίλους για 13η σερί σεζόν - Αποβλήθηκε ο Ροντινέι στις καθυστερήσεις, η Τσουκαρίτσκι το τελευταίο εμπόδιο για τους ομίλους του Europa League

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει στα δύσκολα και ξέρει να επιβιώνει σε τέτοιες καταστάσεις! Οι Ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την πρόκριση στο Βέλγιο κόντρα στην Γκενκ (1-1) με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και να στέλνει στα play offs του Europa League την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Εκεί θα αντιμετωπίσει σε δύο ματς την Τσουκαρίτσκι με το πρώτο να διεξάγεται στο Φάληρο την Πέμπτη 24 Αυγούστου και τον επαναληπτικό στη Σερβία στις 31 Αυγούστου! Από το πρώτο ματς θα απουσιάσει ο Ροντινέι που αποβλήθηκε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους Ερυθρόλευκους ωστόσο στο δεύτερο μέρος τα πάντα άλλαξαν στο Βέλγιο. Για να έρθει αυτή η σπουδαία πρόκριση. Πρόκειται για τη 13η διαδοχική του Ολυμπιακού σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

 

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε φάσεις εκατέρωθεν αλλά είχε μια φάση στην οποία κρίθηκαν όλα. Η Γκενκ προηγήθηκε στο 30ό λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζόσεφ Πέιντσιλ.

Στην αρχή της φάσης πριν το πέναλτι, υπήρξε φάουλ στον Ελ Κααμπί που δεν δόθηκε, με τον Μαροκινό επιθετικό να μένει στο έδαφος. Η φάση συνεχίστηκε και ο Στίλερ υπέδειξε αυστηρό πέναλτι για μαρκάρισμα του Φρέιρε στον Πέιντσιλ.

Ο επιθετικός των Βέλγων ανέλαβε την εκτέλεση και ο Πασχαλάκης απέκρουσε – η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι – με τον Στίλερ να διατάσσει επανάληψη θεωρώντας πως ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν πατούσε στη γραμμή. Ο Πέιντσιλ εκτέλεσε ξανά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

 

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έβλεπε τον Καρβάλιο να είναι εκτός αγώνα και στο 46′ πέρασε στο ματς τον Αλεξανδρόπουλο, με τον Ολυμπιακό να αποκτά καλύτερο έλεγχο στην αναμέτρηση.

Στο 65′ ο Πέιντσιλ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για κλωτσιά εκτός φάσης στον Κίνι και με παίκτη παραπάνω οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, με τον Μπιέλ και τον Ιμπόρα να γίνονται απειλητικοί μετά το 70′.

Ο πρώτος σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 90+2′ μετά τη βαθιά μπαλιά του Φορτούνη, ενώ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλεξανδρόπουλος – ο οποίος νωρίτερα είχε απειλήσει με σουτ και η μπάλα έφτασε στον Μπιέλ που με κεφαλιά δεν βρήκε δίχτυα – έπιασε το συρτό σουτ και έκανε το 1-1 για να εξασφαλίσει την παρουσία του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ως τον Δεκέμβρη.

 

ΓΚΕΝΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Σκόρερ: 30′ Πέιντσιλ / 90+6′ Αλεξανδρόπουλος

Διαιτητής: Στίλερ (ΓΕΡ)

Κόκκινες: 65′ Πέιντσιλ / 90+10′ Ροντινέι

Κίτρινες: Φαντέρα / Μασούρας, Ροντινέι, Καμαρά, Κίνι, Φορτούνης, Μπιέλ, Φρέιρε

ΓΚΕΝΚ (Βάουτερ Φράνκεν): Φαντεφούρτ, Μουνιός, ΜακΚένζι, Ουαταρά, Κουέστα, Καγεμπέ (90+8′ Όγεν), Χροσόφσκι (90+8′ Αροκοντάρε), Ελ Χανούς, Πέιντσιλ, Σορ (90+1′ Μπονσού-Μπα), Φαντέρα (70′ Γκαλάρσα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (80′ Βρουσάι), Καρβάλιο (46′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (90+9′ Ντόη), Μασούρας (68′ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (68′ Ελ Αραμπί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς