16.5 C
Athens

ΠΑΟΚ – Χάιντουκ 3-0: Ο Ζίβκοβιτς τον έβγαλε από τα σχοινιά και τον έστειλε στα playoffs του Conference League

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με πέναλτι που του χάρισε ο Οτζίτζα-Οφόε, άντεξε στην πίεση των Κροατών και λυτρώθηκε από τον Ζίβκοβιτς μετά από μια χοντρή γκάφα της άμυνας της Χάιντουκ

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μετέτρεψε μία πολύ δύσκολη βραδιά για τον ΠΑΟΚ σε βραδιά θριάμβου και ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-0 της Χάιντουκ Σπλιτ για να προκριθεί στα playoffs του Conference League και να αντιμετωπίσει μία εκ των Ρόζενμποργκ ή Χαρτς.

Ο Δικέφαλος ευτύχησε σε ένα ημίχρονο που είχε μια προβληματική εικόνα να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Σβαμπ. Η Χάιντουκ έφτανε όπως και όποτε ήθελε μπροστά από την εστία του Κοτάρσκι, ωστόσο τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μόλις δύο τελικές για τους Ασπρόμαυρους (που είχαν και ένα δοκάρι) και με 6 για τους Κροάτες.

Το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν πως δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα. Το προβάδισμα ήρθε στο 12′ όταν ο Κωνσταντέλιας με προσωπική ενέργεια κέρδισε πέναλτι από τον Οφόε και ο Σβαμπ το μετέτρεψε σε γκολ.

Μέχρι τότε οι φιλοξενούμενοι είχαν προλάβει να απειλήσουν ήδη τρεις φορές, με σουτ του Σίνγκουρ που μετά από κόντρα κατέληξε κόρνερ και την κεφαλιά του Λιβάγια στην εκτέλεση αμέσως μετά, η οποία πέρασε λίγο άουτ. Η τρίτη ήρθε μετά από τρομερό λάθος του Κοτάρσκι, που έδωσε την ευκαιρία στον Οφόε να βγάλει τον Λιβάγια απέναντι από τον Κοτάρσκι. Εκεί όμως πετάχτηκε σαν από μηχανής θεός ο Κουλεριάκης και με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Κροάτη.

Στο 21′ ήρθε το δοκάρι για τους Ασπρόμαυρους με πλασέ του Κουλιεράκη μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς.

Το γκολ και η φάση αυτή δεν άλλαξαν την εικόνα του ΠΑΟΚ προς το καλύτερο, με τους Κροάτες να συνεχίζουν να έχουν την υπεροχή.

Στο 32′ ήρθε ακόμη μία φάση για τους φιλοξενούμενους, όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά και κεφαλιά του Κροβίνοβιτς η μπάλα να έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Κοτάρσκι.

Η Χάιντουκ είχε ακόμη κάποιες στιγμές που μπορούσε να απειλήσει τους γηπεδούχους μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ωστόσο δεν ανησύχησε την εστία του Κοτάρσκι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ παρουσίασε μία πολύ διαφορετική εικόνα. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου κρατούσαν με μεγαλύτερη ευκολία την μπάλα στα πόδια τους και μάλιστα έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 56′. Ο Σαμάτα άνοιξε στα αριστερά στον Ζίβκοβιτς που έκανε τη σέντρα, ο Κωνσταντέλιας έκανε κοντρόλ με το στήθος και σουτ απευθείας από θέση βολής, αλλά ο Λούτσιτς έδιωξε την μπάλα.

Στο 60′ ήρθε η πρώτη σοβαρή απειλεί στο δεύτερο μέρος από τους Κροάτες, με τον Κοτάρσκι να έχει απάντηση στο τελείωμα του Λιβάγια.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τη Χάιντουκ να μην μπορεί να φτάσει με την ίδια ευκολία στην εστία του Κοτάρσκι. Έτσι η πρόκριση όλο και πλησίαζε για τους Ασπρόμαυρους και ο Ζίβκοβιτς τη σφράγισε στο 79′. Μετά από λάθος στην άμυνα των φιλοξενουμένων, ο Μπράντον Τόμας που είχε περάσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο έβγαλε μόνο του τον Σέρβο που τελείωσε τη φάση για το 2-0.

Έξι λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τη βοήθεια της κόντρας, έβαλε το κερασάκι για το τελικό 3-0 και την πρόκριση του Δικεφάλου στα playoffs του Conference League.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα Ράχμαν, Τσιγγάρας (62′ Φ. Σοάρες, 73′ Οζντόεφ), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (62′ Τάισον), Σαματά (78′ Μπράντον Τόμας)

ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ (Ιβάν Λέκο): Λούτσιτς, Μουφί (82′ Μικάνοβιτς), Σάρλια, Ντιαλό, Μέλνγιακ, Σίγκουρ, Κροβίνοβιτς (59′ Μπενραχού), Μλάκαρ (72′ Ντογιάκου), Οφόε (82′ Τσούιτς), Σαϊτί (59′ Ντόλτσεκ), Λιβάγια

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς