24 C
Athens

Ντιναμό Κιέβου – Άρης 2-1 (6-5 πεν.): «Αυτόχειρες» στο Βουκουρέστι οι Κίτρινοι, οι Ουκρανοί πήραν την πρόκριση

Ο Άρης βρήκε γκολ, έχασε ευκαιρίες και χαλάρωσε επικίνδυνα, με την Ντιναμό Κιέβου να ανατρέπει την κατάσταση και να προκρίνεται μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι στα play offs του Conference

Ο Άρης κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του, είχε ξανά το πρώτο γκολ και τις ευκαιρίες αλλά η Ντιναμό Κιέβου ήταν εκείνη που πανηγύρισε στο τέλος την πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League.

Οι Ουκρανοί παρότι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στο Βουκουρέστι, κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν το συνολικό σκορ με ανατροπή (2-1) και να οδηγήσουν το ματς στα πέναλτι εκεί όπου ο Οντουμπάτζο έχασε το τελευταίο σε μια δραματική διαδικασία. Οι Κίτρινοι δεν ήταν το φαβορί στο ζευγάρι, ωστόσο βάσει της εικόνας τους στα δύο παιχνίδια άξιζαν την πρόκριση που όμως δεν πήραν κυρίως για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το δεύτερο ημίχρονο στον επαναληπτικό αλλά και για τις πολλές ευκαιρίες που σπατάλησαν στην παράταση με την απουσία δεύτερου καθαρού φορ από το ρόστερ να είναι προφανής.

Για τα πρώτα 25′ οι Ουκρανοί αναμενόμενα είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να διασπάσουν τη συμπαγή αμυντική λειτουργία του Άρη αλλά χωρίς επιτυχία καθώς οι αλληλοκαλύψεις των Κίτρινων ήταν εξαιρετικές. Οι παίκτες του Τόλη Τερζή άρχισαν να ξεθαρρεύουν και είχαν κάποια σουτ με Κάρλσον, Μορόν και Πάλμα που δεν ήταν όμως ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Τη μοναδική φορά που είχαν υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας, έφτασαν και στο γκολ οι φιλοξενούμενοι: ο Τζούρασεκ άνοιξε δεξιά στον Μοντόγια, εκείνος βρήκε τον Πάλμα στα αριστερά κι ο επιθετικός από την Ονδούρα βρήκε ξανά τον Τζούρασεκ που με πλασέ έγραψε το 0-1 στο 39′.

Οι πανηγυρισμοί πάντως δεν κράτησαν για πολύ καθώς ο Άρης χαλάρωσε επικίνδυνα και στο 45ο λεπτό ο Βολόσιν βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλιά μετά το γέμισμα του Σίντορτσουκ έκανε το 1-1.

Οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους στο δεύτερο μέρος και έκλεισαν τους παίκτες του Τόλη Τερζή στα καρέ τους.

Ο προπονητής του Άρη στο 82′ έβγαλε τους Μορόν και Πάλμα για να κρατήσει το σκορ με ένα πιο σφιχτό σχήμα ωστόσο η συγκεκριμένη επιλογή δεν του βγήκε εκ του αποτελέσματος και του έδεσε τα χέρια.

Στο 85′ ένα γέμισμα του Αντριγέφσκι από τα αριστερά έφερε τον Καραβάεφ σε θέση βολής (ξέφυγε από την επιτήρηση του Φεράρι) και με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1 που έστειλε το ματς στην παράταση.

Οι επιλογές των φιλοξενούμενων ήταν περιορισμένες αλλά στην παράταση μόνο ο Άρης υπήρχε στο γήπεδο. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε άτσαλα τελειώματα, ο Ματαρίτα δεν μπόρεσε να σκοράρει και ο Πάβιτσιτς είδε τον Μπούστσαν να τον σταματά.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους της παράτασης ο Κροάτης μέσος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι Κίτρινοι συνέχισαν να πιέζουν χωρίς αποτέλεσμα και η διαδικασία των πέναλτι ήταν μονόδρομος.

Ο Μπούστσαν σταμάτησε τον Μενέντες και ο Χουτεσιώτης τον Πάρις, με τον Οντουμπάτζο να είναι ο μοιραίος στον «ξαφνικό θάνατο» και να αστοχεί, με τους Ουκρανούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα play offs του Conference όπου θα αντιμετωπίσουν την Μπεσίκτας.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

1-0 Εύστοχος ο Μπράζκο
1-1 Εύστοχος ο Φαμπιάνο
2-1 Εύστοχος ο Αντριγέφσκι
2-1 Ο Μπούστσαν σταματά τον Μενέντες
3-1 Εύστοχος ο Ντιαλό
3-2 Εύστοχος ο Ρουπ
3-2 Ο Χουτεσιώτης σταματά τον Πάρις
3-3 Εύστοχος ο Φεράρι
4-3 Εύστοχος ο Μπενίτο
4-4 Εύστοχος ο Χριστοδουλόπουλος
5-4 Εύστοχος ο Ντιάτσουκ
5-5 Εύστοχος ο Σαμόρα
6-5 Εύστοχος ο Ντούμπιντσακ
6-5 Άστοχος ο Οντουμπάτζο

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ – ΑΡΗΣ 2-1 (παρ.), 6-5 πεν.

Γήπεδο: Superbet Arena, Βουκουρέστι

Σκόρερ: 45′ Βολόσιν, 85′ Καραβάεφ / 39′ Τζούρασεκ

Διαιτητής: Γκισάμερ (ΑΥΣ)

Κόκκινη: 106′ Πάβιτσιτς

Κίτρινες: Σιρότα, Αντριγέφσκι, Μπούστσαν / Πάβιτσιτς, Πάλμα, Ματαρίτα, Οντουμπάτζο

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Τίμτσικ (72′ Καραβάεφ), Ντιάτσουκ, Σιρότα, Ντούμπιντσακ, Σίντορτσουκ (72′ Μπράζκο), Σαπαρένκο (72′ Αντριγέφσκι), Βολόσιν (82′ Ντιαλό), Γιαρμολένκο (106′ Πάρις), Μπουγιάλσκι, Βανάτ (106′ Μπενίτο)

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλς (106′ Σαμόρα), Τζούρασεκ (59′ Τζούρασεκ), Νταρίντα (75′ Πάβιτσιτς), Κάρλσον (59′ Μενέντες), Πάλμα (82′ Ματαρίτα), Μορόν (82′ Χριστοδουλόπουλος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς