16.9 C
Athens

Η Σερβία ισοπέδωσε το Πουέρτο Ρίκο με τρομερούς Μιλουτίνοφ και Ντόμπριτς

Με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κάνει πάρτι με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ, η Σερβία πήρε σβάρνα το Πουέρτο Ρίκο στη Stark Arena με 110-75. Ο σέντερ του Ολυμπιακού ήταν ο δεύτερος σκόρερ των Σέρβων πίσω από τον Ντόμπριτς (23), κυριαρχώντας κάτω από τα δυο καλάθια.

Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά σε λίγες εβδομάδες, αφού βρίσκονται στον 2ο όμιλο της Μάνιλα για το Μουντομπάσκετ 2023.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-13, 65-25, 89-46, 110-75

Μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, ανακοίνωσε 13 παίκτες που θα ταξιδέψoυν αρχικά στην Κίνα για τα δύο τελευταία φιλικά και εν συνεχεία στη Μανίλα, όπου αγωνίζεται η Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, για τον 2ο όμιλο, μαζί με Νότιο Σουδάν, Κίνα και Πουέρτο Ρίκο. Ο Πέσιτς εξήγησε πως θα επιλέξει ποιος θα είναι ο τελευταίος παίκτης που θα «κοπεί», 48 ώρες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα της Σερβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο (Σάββατο, 26/8, με Κίνα).

Οι δύο τελευταίοι παίκτες που «έκοψε» ο Πέσιτς είναι οι Νίκολα Τόπιτς και Ντούσαν Μπέσλατς (τραυματίας).

Αναλυτικά οι 13 παίκτες της Σερβίας: Στέφαν Γιόβιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Ντούσαν Ρίστιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Ντέγιαν Νταβίντοβατς, Μπόρισα Σίμανιτς, Αλέξα Αβράμοβιτς, Νικολά Μιλουτίνοφ, Φιλίπ Πετρούσεφ, Νίκολα Γιόβιτς και Αλέξα Ραντάνοφ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς