19 C
Athens

Μαρτίνεθ: Αν δίνω σημασία σε όσα ακούω στην Ελλάδα, θα τρελαθώ – Έχω συγκεκριμένο πλάνο για τον φετινό Ολυμπιακό

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν αποκάλυψε τα πλάνα του για την ενδεκάδα, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Γκενκ και αναφέρθηκε στα στοιχεία που θέλει να έχει η ομάδα που δημιουργεί σταδιακά

Την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του θέλει να βλέπει διαρκώς ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, όπως υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου στο Βέλγιο πριν τον επαναληπτικό με την Γκενκ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού απέφυγε να αποκαλύψει τα πλάνα του ωστόσο αναφέρθηκε στη συνταγή που θέλει να ακολουθούν οι παίκτες του σε κάθε παιχνίδι.

Ο Ισπανός εξήγησε πως χρειάζεται προσωπικότητα, ομαδικό πνεύμα και συγκέντρωση στον ύψιστο βαθμό ειδικά από τη στιγμή που η Γκενκ είναι σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας λόγω των επίσημων αγώνων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα λένε ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και εάν σκέφτεται να κάνει αλλαγές στο παιχνίδι: «Αν δίνω σημασία σε όλα όσα ακούω στην Ελλάδα, θα τρελαθώ. Όπως και στην Ισπανία, το ίδιο και στην Αγγλία, το ποδόσφαιρο είναι πάθος. Ολοι έχουμε γνώμη. Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο προσελκύει τόσο πολύ κόσμο. Ενδιαφέρει τους πάντες και όλοι έχουν γνώμη. Όμως εμείς έχουμε ένα πλάνο, το οποίο είναι συγκεκριμένο: Να φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική και θα κερδίζει τα παιχνίδια. Οι αλλαγές, ωστόσο, είναι κάτι απαραίτητο για να μπορεί μια ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Ολοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι, όποτε τους ζητηθεί. Αυτό είναι το μυστικό. Αυτό είναι δείγμα μιας καλής ομάδας. Όταν παίζεις κάθε τρεις μέρες πρέπει να κάνεις αλλαγές και να χρησιμοποιείς όλο το ρόστερ. Ολοι πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Εμεις θέλουμε όλοι να συνεργάζονται μεταξύ τους πολύ καλά. Αυτό είναι να το πεις, αλλά δύσκολο να το καταφέρεις. Θα χρειαστούμε κατά τη διάρκεια της σεζόν όλους τους παίκτες μας».

Για το αν θα παίξουν άλλοι παίκτες σε σχέση με το πρώτο ματς: «Συνήθως την 11άδα την ανακοινώνω πριν την έξοδο μας στον αγωνιστικό χώρο. Εχουμε ακόμα μια προπόνηση. Εχουμε ακόμα 24 ώρες για το παιχνίδι. Η εμπειρία μου, μου λέει να μην βιάζομαι. Αύριο θα αποκαλύψουμε την 11άδα μας. Θέλω να δώσω έμφαση στη δυσκολία του αγώνα. Παίζουμε κόντρα σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, σε ένα περιβάλλον που θα είναι εναντίον μας. Οποιος και εάν παίξει, πρέπει να τα δώσει όλα. Μην ξεχνάμε, πολλές φορές αυτός που μπαίνει αλλαγή είναι πιο σημαντικός ο ρόλος του από αυτόν που θα ξεκινήσει το παιχνίδι».

Για το αν περιμένει μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και πως θα διαχειριστεί το προβάδισμα που του δίνει το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης: «Όπως είπα και στο προηγούμενο παιχνίδι, η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς. Αύριο το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εμείς θα βγούμε στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσουμε το ματς. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας, αυτό ταιριάζει στο DNA μας. Σίγουρα θα χρειαστούμε συγκέντρωση από τους παίκτες μας, σε πολύ υψηλό επίπεδο. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Την προσωπικότητα, το ομαδικό πνεύμα και τη συγκέντρωση που δείξαμε στο πρώτο παιχνίδι. Οι μεσοεπιθετικοί και οι επιθετικοί της Γκενκ είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Πρέπει να διαχειριστούμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Προσωπικότητα και συγκέντρωση στον ύψιστο βαθμό για να φέρουμε εις πέρας το πλάνο μας και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις επιθετικές μας προσπάθειες».

Η Γκενκ έχει παίξει 7 αγώνες, εσείς μόλις έναν επίσημο. Για το αν φοβάται ότι οι παίκτες σας δεν θα είναι στο επίπεδο ετοιμότητας που χρειάζεται για έναν τέτοιο παιχνίδι: «Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Η Γκενκ είναι πιο φορμαρισμένη και ποιο έτοιμη από εμάς και αυτό είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι καθοριστικό. Εχουμε παίκτες που έχουν ενσωματωθεί πρόσφατα και το επίπεδο φυσικής κατάστασης διαφέρει από ποδοσφαιριστή σε ποδοσφαιριστή. Οι αλλαγές και η τακτική μας σίγουρα θα επηρεαστούν. Παίζει σημαντικό ρόλο η φυσική κατάσταση, αλλά για μένα περισσότερο ρόλο παίζει η προσωπικότητα, ο συναισθηματικός έλεγχος και η συγκέντρωση. Εχουμε πολύ ταλέντο και έχουμε έρθει για να κερδίσουμε. Εχουμε πολύ μεγάλες φιλοδοξίες. Θέλουμε να κερδίσουμε και να προκριθούμε και αυτό είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο».

Για το Super Cup που γίνεται στο Καραϊσκάκη και το γεγονός ότι παίζει η Σεβίλλη απέναντι στον κορυφαίο Ισπανό προπονητή. Ποιον θα υποστηρίξει: «Τον Ολυμπιακό. Ολη η συγκέντρωσή μας βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Στο δικό μας πρότζετ. Στις δικές μας φιλοδοξίες. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μας, παρά το αυριανό παιχνίδι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς