25.6 C
Athens

Η Αργεντινή του Καστελάνι κατέκτησε το Παναμερικανικό Κύπελλο με ερυθρόλευκο χρώμα από Νίζετιχ και Φαριόλ

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πανηγυρίζει η εθνική ομάδα βόλεϊ Γυναικών της Αργεντινής καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε το Παναμερικανικό Κύπελλο ενώ για τρίτη συνολικά έφτασε σε μετάλλιο (είχαν προηγηθεί δύο χάλκινα το 2008 και το 2015).

Η ομάδα του νέου προπονητή της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, Ντανιέλ Καστελάνι, επικράτησε με 3-2 του Πουέρτο Ρίκο στο Πόνσε και έγινε η πρώτη μετά τη Βραζιλία το 2011 που φτάνει σε χρυσό μετάλλιο από τη Λατινική Αμερική (κυρίαρχες οι ΗΠΑ).

Η Μπιάνκα Κούνιο της Λεβαλουά αναδείχθηκε πολυτιμότερη του τουρνουά αλλά και κορυφαία διαγώνια, σέρβερ και σκόρερ στα 20 χρόνια της.

Τη διαφορά στα σημαντικά παιχνίδια την έκανε η νεοαποκτηθείσα ακραία του Ολυμπιακού και πρώην παίκτρια της ΑΕΚ, Γιαμίλα Νίζετιχ, η οποία έκλεισε τον τελικό με 12 πόντους και ήταν συνολικά πρώτη για την ομάδα της στη διάρκεια του τουρνουά σε άμυνες (60) και υποδοχές (78 άριστες).

Παράλληλα, εντυπωσιακή ήταν και η Μπιάνκα Φαριόλ που επίσης θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό από τη νέα σεζόν. Η Αργεντίνα κεντρική σημείωσε 20 μπλοκ και είχε 8 πόντους στον τελικό.

Σημαντική η συμβολή και της Έρικα Μερκάδο στον τελικό απέναντι στην οικοδέσποινα ομάδα του Πουέρτο Ρίκο, με την έμπειρη διαγώνια που παραμένει στον ΑΟ Θήρας να βρίσκει 10 πόντους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς