16.2 C
Athens

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκαν και οι 105 κατηγορούμενοι χούλιγκανς

Με νέες προφυλακίσεις για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών των 105 συλληφθέντων την Κυριακή - Άπαντες οδηγήθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα, χωρισμένοι σε ομάδες των 3 ατόμων

Όπως συνέβη την Παρασκευή που ξεκίνησαν οι απολογίες, έτσι και το Σάββατο (12/8), αλλά και την Κυριακή (13/8) προφυλακίστηκαν για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια όλοι όσοι απολογήθηκαν ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα.

Πρόκειται για 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και έναν Αλβανό. Την Κυριακή (13/8) απολογήθηκε το τρίτο γκρουπ που απαρτίζουν 35 συλληφθέντες (όλοι Κροάτες). Κανένας τους δεν έπεισε τους ανακριτές και κανείς δεν παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια.

Στους κατηγορούμενους προστέθηκε και ένας Κροάτης, το όνομα του οποίου δεν περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, καθώς συνελήφθη αργότερα και είναι αδελφός ήδη κατηγορούμενου στην υπόθεση. Κι αυτός έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Για ένα ακόμα πρόσωπο που περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό, Έλληνα, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του, ενώ οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν κάποιοι Κροάτες που έχουν διαφύγει από τη χώρα.

Στο μεταξύ οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων. Επίσης ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς