18.7 C
Athens

Μαρσέιγ – Ρεμς 2-1: Δύσκολη ανατροπή με Βιτίνια, βρήκε ψυχολογία ενόψει Παναθηναϊκού (vid)

Η Μαρσέιγ βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει το γρήγορο 0-1 της Ρεμς, αλλά έχασε τον Μουγκέ ενόψει του κρίσιμου επαναληπτικού με τον Παναθηναϊκό

Η σκληρή ήττα από τον Παναθηναϊκό έφερε τους πρώτους τριγμούς στη Μαρσέιγ, η οποία πάντως την έκανε τη δουλειά στην πρεμιέρα της Ligue 1 απέναντι στη Ρεμς και μάλιστα με ανατροπή στο Βελοντρόμ (2-1). Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό απέναντι στην ομάδα του Μαρθελίνο, η οποία είχε από κακή ως μέτρια εικόνα αμυντικά και τα χρειάστηκε.

Το μόνο κακό νέο για τον Μαρθελίνο (ο οποίος έκανε τέσσερις αλλαγές συγκριτικά με το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό) ήταν ο (κατά πάσα πιθανότητα μυϊκός) τραυματισμός του Μουγκέ που είχε καλή εικόνα στα 51′ που έπαιξε και που δύσκολα θα είναι διαθέσιμος στον επαναληπτικό με τους Πράσινους στο Βελοντρόμ (όπου θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας και ο Κοντογκμπιά) την Τρίτη 15 Αυγούστου στις 21:00.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και τις καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Ο Ίτο με απίθανο γκολ στο 10′ μετά από την κακή αμυντική αντίδραση των γηπεδούχων έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του ωστόσο η Μαρσέιγ απάντησε.

Με τη συμπλήρωση 23′ ο Ουναχί βρήκε χώρο εκτός περιοχής και με ένα άπιαστο σουτ ισοφάρισε αλλά χωρίς να αλλάξει την εικόνα του αγώνα αυτό το 1-1. Η Ρεμς βρέθηκε πιο κοντά σε δεύτερο γκολ (μάλιστα ο Ίτο σκόραρε στο 39′ αλλά αυτό δεν μέτρησε γιατί η μπάλα είχε βγει πλάγιο στην αρχή της φάσης).

Η Μαρσέιγ δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στην άμυνα, ωστόσο μπόρεσε σταδιακά στο δεύτερο μέρος να ελέγξει την κατάσταση και να βρει το δεύτερο γκολ στο 73′ με τον Σαρ να στρώνει για τον Βιτίνια που σκόραρε για το 2-1.

Φυσικά και η Ρεμς έψαξε την ισοφάριση, έβαλε σχετικά εύκολα την μπάλα στην περιοχή της Μαρσέιγ αλλά οι Φωκαείς καθάρισαν τις φάσεις που έμοιαζαν επικίνδυνες και πήραν το τρίποντο και την ψυχολογία ενόψει Παναθηναϊκού.

ΜΑΡΣΕΪΓ (Μαρθελίνο): Πάου Λόπεθ, Κλος, Εμπεμπά, Ζιγκό, Λόντι, Μουγκέ (51′ λ. τρ. Σαρ), Ρονζιέ (67′ Βερτού), Κοντογκμπιά, Ουναχί (83′ Γκεντουζί), Βιτίνια (83′ Αρίτ), Εντιαγέ (67′ Ομπαμεγιάνγκ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΣΤΗ LIGUE 1:

Παρασκευή 11/8

Νις – Λιλ 1-1 (19′ Λαμπόρντ / 90+4′ Ντιακιτέ)

Σάββατο 12/8

Μαρσέιγ – Ρεμς 2-1 (23′ Ουναχί, 73′ Βιτίνια / 10′ Ίτο)

Παρί Σεν Ζερμέν – Λοριάν (22:00)

Κυριακή 13/8

Μπρεστ – Λανς (14:00)

Κλερμόν – Μονακό (16:00)

Ναντ – Τουλούζ (16:00)

Μονπελιέ – Χάβρη (16:00)

Ρεν – Μετς (18:05)

Στρασμπούρ – Λιόν (21:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς