16.1 C
Athens

Ο Ποτσέκο θυμήθηκε τα λόγια του Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Κάθε προπονητής πρέπει να τα κάνει σκ..α για να γίνει καλύτερος»

Τα λόγια που του είχε πει ο αείμνηστος Ντούσαν Ίβκοβιτς θυμήθηκε ο Τζανμάρκο Ποτσέκο.

Η Ιταλία έφυγε νικήτρια από το τουρνουά Ακρόπολις επικρατώντας απέναντι σε Σερβία και Ελλάδα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της μιλώντας σε σερβικά Μέσα θυμήθηκε τα λόγια που του είχε πει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αναλυτικά:

«Ο προπονητής μπορεί πάντα να δημιουργήσει μια καταστροφή. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μου είπε κάποτε ότι κάθε προπονητής πρέπει να κάνει μια καταστροφή για να είναι καλός.

Μου έμαθε ότι ένας προπονητής πρέπει να κάνει κάτι σκ…α για να αναπτυχθεί ως κόουτς. Επιπλέον, ο προπονητής μπορεί να κάνει τους παίκτες του το μέγιστο κατά 50% καλύτερους από ό,τι είναι. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι τους. Μου το είπε πριν μερικά χρόνια και το θυμήθηκα».

Επιπλέον, κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία του Νίκολα Γιόκιτς: « Όσο για τον Γιόκιτς, έπαιξε το προηγούμενο καλοκαίρι. Μπορώ να πω ότι είναι πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος και εξαιρετικός μπασκετμπολίστας. Έχω ακούσει τα καλύτερα πράγματα για αυτόν. Πάντα συμπεριφερόταν επαγγελματικά, αλλά αυτές είναι αποφάσεις που μερικές φορές πρέπει να πάρουν οι παίκτες. Η απόρριψη της εθνικής ομάδας μερικές φορές σημαίνει ξεκούραση. Ο Νίκολα Γιόκιτς μάλλον σκέφτεται την επόμενη χρονιά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Να ανταποκρίνεσαι στην πρόσκληση της εθνικής ομάδας κάθε καλοκαίρι; Αυτό απλά δεν είναι δυνατό. Το μπάσκετ σήμερα δεν είναι το ίδιο με τα χρόνια που έπαιζα. Πόσα παιχνίδια έπαιξε ο Νίκολα Γιόκιτς την περασμένη σεζόν στο ΝΒΑ; Μερικές φορές ένας παίκτης χρειάζεται απλώς να ξεκουραστεί. Σέβομαι την απόφασή του. Μερικές φορές πρέπει να πεις «συγγνώμη», δεν μπορώ να παίξω. Καταλαβαίνω απόλυτα τέτοιες αποφάσεις

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς