19 C
Athens

Η κλήρωση Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο Σινσινάτι

Ξεκινά σήμερα με τα προκριματικά και τη Δευτέρα με τους αγώνες του κυρίως ταμπλό, όπου συμμετέχουν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, το 1000άρι τουρνουά στο Σινσινάτι, το οποίο αποτελεί πρόβα τζενεράλε ενόψει US Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί στο ίδιο μέρος του ταμπλό με τον Κάρλος Αλκαράθ με τον Έλληνα τενίστα και φιναλίστ του περσινού τουρνουά, να ξεκινάει τις υποχρεώσεις του από τον 2ο γύρο με έναν των Αμερικανών Μπεν Σέλτον και Κρις Γιούμπανκς, από τον οποίον είχε ηττηθεί στον 4ο γύρο του Wimbledon πριν από μερικές εβδομάδες.

Σε περίπτωση πρόκρισης ο Νο4 του κόσμου ενδέχεται να βρει μπροστά του τον πάντα επικίνδυνο στην σκληρή επιφάνεια, Χούμπερτ Χουρκάτς, ενώ οι άλλοι υποψήφιοι είναι ο κάτοχος του τίτλου Μπόρνα Τσόριτς και ο Αμερικανός Σεμπάστιαν Κόρντα.

Εφόσον καταφέρει και περάσει στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει λογικά τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ενώ στα ημιτελικά είναι πολύ πιθανό να βρει τον Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά κόντρα είτε στον Τζον Ίσνερ, είτε με παίκτη από τα προκριματικά, ενώ πιθανός υποψήφιος για τα προημιτελικά είναι ο Κάσπερ Ρουντ.

Η Σάκκαρη θα ξεκινήσει την προσπάθειά της από τον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Σοράνα Κιρστέα και Εκατερίνα Αλεξάντροβα. Στον 3ο γύρο θα βρει στον δρόμο της μια εκ των Μάια, Μούτσοβα και Μάρτιτς, ενώ στα προημιτελικά διασταυρώνεται με την Τζέσικα Πεγκούλα, την οποία είχε κερδίσει την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

Εφόσον φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα βρει απέναντί της την Αρίνα Σαμπαλένκα ή την Ονς Ζαμπέρ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς