21.1 C
Athens

Παναθηναϊκός: Σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Ιερεσουέλο από τον Φοίνικα

Σε διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Φοίνικα Σύρου και του Ράιντελ Ιερεσουέλο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός έπειτα από την ξαφνική αποχώρηση του Ντέρεκ Επ, ο οποίος θα κάνει διάλειμμα στη σύντομη καριέρα του στο βόλεϊ. Ο Καναδός δεν θα φορέσει τη φανέλα του τριφυλλιού σε μια καθαρά προσωπική απόφαση που αφήνει στα κρύα του λουτρού τους Πράσινους μερικές μέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας τους.

Με δεδομένες τις λιγοστές επιλογές στην παγκόσμια αγορά – τουλάχιστον για το επίπεδο του Παναθηναϊκού – οι Πράσινοι κινήθηκαν άμεσα χτυπώντας την πόρτα του Φοίνικα για την απόκτηση του Ιερεσουέλο, ο οποίος διατηρεί συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν (2023/24) παρότι οι Συριανοί βρίσκονται στον… αέρα (το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο).

Σε κάθε περίπτωση πρόθεση του Φοίνικα ήταν να λυθεί η συνεργασία με τον 36χρονο Κουβανό πασαδόρο, τον οποίο θέλει ο Παναθηναϊκός για αυτό και παλεύει την περίπτωσή του ώστε να τον ενσωματώσει στην ομάδα με την έναρξη της προετοιμασίας.

Εφόσον οι τρεις πλευρές τα βρουν τα επόμενα 24ωρα, τότε θα μιλάμε για μια win-win κατάσταση αφού οι Πράσινοι θα αποκτήσουν άμεσα έναν πολύπειρο παίκτη, που παρά τα θέματα που έχει (τραυματισμοί, έλλειψη συνεργασίας με τους κεντρικούς) γνωρίζει καλά το πρωτάθλημα και μπορεί να εξασφαλίσει σίγουρους πόντους για την ομάδα του σε σέρβις, μπλοκ και επίθεση, ενώ οι Συριανοί θα απαλλαγούν από το βαρύ του συμβόλαιο και θα εξασφαλίσουν κάποιους πόρους που θα τους επιτρέψουν να ανοίξουν χώρο μισθολογικά, αν τελικά κατεβάσουν ομάδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς