23.2 C
Athens

Δήμαρχος Φούρνων: Ο 11χρονος βρέθηκε πνιγμένος κοντά σε σημαδούρα, 50μ. από την παραλία

Ασάφειες χαρακτήρισε ο δήμαρχος Φούρνων, Δημήτρης Καρύδης τις πληροφορίες που διακινήθηκαν νωρίτερα και ανέφεραν πως ο 11χρονος που πνίγηκε στην Ικαρία, είχε μπλεχτεί σε δίχτυα.

Όπως τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, «το παιδί βρέθηκε πνιγμένο κοντά σε μια σημαδούρα».

«Η μητέρα του με ενημέρωσε γύρω στις 5:30 το απόγευμα, γιατί ήμουνα με το πυροσβεστικό λόγω του υψηλού κινδύνου, ότι από τις 2 το μεσημέρι έχουν χάσει και δεν μπορούν να βρουν τον Χρήστο. Κατευθείαν ενημερώθηκαν και οι υπηρεσίες. Βγήκαν και οι εθελοντές έξω, όλο το χωριό, όλο το νησί έψαχνε, δυστυχώς δεν βρήκαμε τίποτα. Μετά, μια ομάδα εθελοντών έπεσε στη θάλασσα μέχρι που βρήκαν το άψυχο κορμάκι του Χρήστου μας νεκρό, πνιγμένο. Δεν ισχύουν αυτά που λέγονται για τα δίχτυα. Το παιδί βρέθηκε κοντά σε μια σημαδούρα, με την οποία έχουμε οριοθετήσει την παραλία για να μην μπαίνουν μέσα στο δίαυλο του αλιευτικού και βρέθηκε εκεί πάνω. Η σημαδούρα είναι 50 μέτρα από την παραλία. Η παραλία αυτή είναι πολυσύχναστη» περιέγραψε.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι: «Δεν υπάρχει ναυαγοσώστης γιατί δεν είναι οργανωμένη παραλία για να μπορέσω και εγώ να διεκδικήσω ναυαγοσώστη. Είναι μια παραλία η οποία είναι πολυσύχναστη. Όλος ο κόσμος πάει εκεί για μπάνιο. Δυστυχώς κανένας δεν πήρε χαμπάρι τι είχε συμβεί στον Χρήστο μας».

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 11χρονος, γιος γνωστού ηθοποιού, έφυγε, φορώντας το μαγιό του γύρω στις 14:00 το μεσημέρι από το ξενοδοχείο, -το οποίο, σύμφωνα με τον δήμαρχο ανήκει στη μητέρα και τη γιαγιά του- με κατεύθυνση τη θάλασσα. Φέρεται να είχε κανονίσει να βρεθεί για κολύμπι με ξάδελφό του.

Λίγες ώρες μετά, γύρω στις 18:00 το απόγευμα, το αγόρι δεν είχε επιστρέψει με τη μητέρα του να ειδοποιεί την αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα το άτυχο αγόρι βρέθηκε από περίοικο, ενώ στο σημείο ένας γιατρός προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να του κάνει ΚΑΡΠΑ για να τον επαναφέρει.

Η σορός του 11χρονου θα μεταφερθεί στη Σάμο προκειμένου να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς