18.5 C
Athens

Ολυμπιακός – Γκενκ 1-0: Ερυθρόλευκο ποδαρικό με Φορτούνη και Πασχαλάκη! (hls)

Η 32η ευρωπαϊκή σεζόν του Ολυμπιακού ξεκίνησε με εκπληκτικό τρόπο. Μαζί με αυτή και η εποχή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ άρχισε με πολύ καλούς οιωνούς στο Καραϊσκάκη! Τα 15 διαδοχικά ευρωπαϊκά παιχνίδια των Ερυθρόλευκων χωρίς νίκη αποτελούν παρελθόν και ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος γυρίζει σελίδα.

Το 1-0 επί της Γκενκ στο φαληρικό στάδιο χαρακτηρίζεται απόλυτα δίκαιο για μια ομάδα που ακόμα δουλεύεται και δεν βρίσκεται στο 100% της (πρώτο επίσημο παιχνίδι με νέο προπονητή και μερικά από τα καινούργια πρόσωπα).

Πώς έγινε αυτό; Με το σούπερ εκρηκτικό ξεκίνημα και το πολύ πολύ γρήγορο γκολ: Ο Ροντινέι έκανε την κούρσα από τα δεξιά και σέντραρε στην περιοχή, ο ΜακΚένζι δεν απομάκρυνε καλά και ο Φορτούνης στο δεύτερο δοκάρι έπιασε με τη μία το σουτ για το 1-0 στα 23″, ένα γκολ που είναι και με τη βούλα το γρηγορότερο γκολ στην ευρωπαϊκή ιστορία των Ερυθρόλευκων.

Ο Φρέιρε ανταποκρίθηκε στο ντεμπούτο του, ο Ιμπόρα άντεξε στην καταιγίδα της μεσαίας γραμμής και ο Κίνι περιόρισε στο μέτρο του δυνατού (αν και αντιμετώπισε προβλήματα) τον Πέιντσιλ παρότι δεν αγωνίστηκε στη φυσική του θέση και έπαιξε κατ’ ανάγκη ως αριστερό μπακ.

Ο Φορτούνης μοιράζεται το βραβείο του MVP με τον Πασχαλάκη ο οποίος είχε κάποιες πολύ σπουδαίες επεμβάσεις στο δεύτερο μέρος για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Τόσο ο Φορτούνης όσο και ο Μασούρας δεν μπόρεσαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ στις λίγες στιγμές του πρώτου μέρους. Γενικότερα, η ένταση ήταν μεγάλη και τα μαρκαρίσματα των παικτών του Βάουτερ Φράνκεν ιδιαίτερα σκληρά όσο κυλούσαν τα λεπτά.

Οι Ερυθρόλευκοι κοίταξαν να είναι συμπαγείς και η συνολική εικόνα έδειξε πως το πλάνο υπηρετήθηκε ιδανικά: Ως το 75′ οι καλύτερες στιγμές επιθετικά ανήκαν στην ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και το δεύτερο γκολ θα μπορούσε να έρθει.

Ο Μασούρας μετά από διαγώνια πάσα του Φορτούνη στον χώρο στο 54′ έχασε την ισορροπία του από πλάγια και δεν έπιασε καλά το πλασέ, στο 60΄ ο Καρβάλιο μετά από όμορφη συνεργασία εκτέλεσε άουτ ενώ στο 74′ η κεφαλιά του Ιμπόρα έφυγε άουτ και στο 75′ το φοβερό σουτ του Μπιέλ σταμάτησε στο δοκάρι.

Από εκεί και έπειτα, οι Βέλγοι (εκμεταλλευόμενοι την κούραση των γηπεδούχων) άρχισαν να κερδίζουν μέτρα και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει αντεπιθέσεις στον χώρο. O Ελ Χανούς είχε προειδοποιήσει στο 70′ με τον Πασχαλάκη και τον Ρέτσο να τον σταματούν με διπλή προσπάθεια, στο 85′ ο Σορ αστόχησε εκτός περιοχής ενώ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πασχαλάκης σταμάτησε το σουτ του Ελ Χανούς (η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι) και στην επαναφορά το πλασέ του Αρτεάγα βρήκε πάνω στον Ρέτσο κι απομακρύνθηκε, με τους Ερυθρόλευκους να διατηρούν το 1-0 και να επιστρέφουν στις νίκες στο Καραϊσκάκη μετά από εκείνη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε τον Νοέμβριο του 2021!

Το μόνο για το οποίο θα χρειαστεί να αγωνιούν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού είναι ο τραυματισμός του Φορτούνη, ο οποίος στο 75′ αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο έπειτα από μονομαχία με παίκτη της Γκενκ σε διεκδίκηση της μπάλας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΚΕΝΚ 1-0

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 1′ Φορτούνης

Διαιτητής: Νίμπεργκ (ΣΟΥ)

Κίτρινες: Ιμπόρα, Κίνι, Αλεξανδρόπουλος / Γκαλάρσα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (84′ Βρουσάι), Καρβάλιο (64′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (76′ Ντόη), Μασούρας (76′ Ελ Κααμπί), Ελ Αραμπί (64′ Μπιέλ)

ΓΚΕΝΚ (Βάουτερ Φράνκεν): Φάντεφουρτ, Μουνιός, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγεμπέ (71′ Αρτεάγα), Χροσόφσκι, Γκαλάρσα (66′ Ουαταρά), Πέιντσιλ, Ελ Χανούς, Τρεζόρ (88′ Μπαχ), Αροκοντάρε (66′ Σορ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς