27.7 C
Athens

Χάιντουκ – ΠΑΟΚ 0-0: Άντεξε στην μπόρα, στο χέρι του η πρόκριση

Ο Δικέφαλος άντεξε στην Κροατία με σύμμαχο τα δοκάρια και η πρόκριση θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα στην Τούμπα

Χάιντουκ Σπλιτ και ΠΑΟΚ είχαν τις στιγμές τους στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρούνε τον δρόμο προς τα δίχτυα, έμειναν στο 0-0 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Τούμπας που θα κρίνει την πρόκριση στα playoffs του Conference League.

Οι Ασπρόμαυροι είχαν να αντιμετωπίσουν μια διαφορετική κατάσταση από αυτή κόντρα στα παιχνίδια με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Μπορεί το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου να είχαν την μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο οι Κροάτες δημιούργησαν προβλήματα φεύγοντας στους ανοιχτούς χώρους και χτυπώντας πολλές φορές με βαθιές ψηλές μπαλιές.

Από την άλλη ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είχε να αντιμετωπίσει μια τόσο κλειστή άμυνα και βρήκε και αυτός τους χώρους του, ωστόσο ο Νάρεϊ που πήρε και τις περισσότερες ενέργειες στο πρώτο μέρος βρέθηκε σε κακή μέρα.

Η… ελληνική Χάιντουκ του Λέκο που ήταν βοηθός του Τούντορ στον πάγκο του ΠΑΟΚ, του Οφόε (πρώην του Ολυμπιακού), του Λιβάγια (πρώην ΑΕΚ) και του Σάρλια (πρώην Παναθηναϊκού), είχε τις πιο σοβαρές ευκαιρίες στο παιχνίδι και ανέβασε το ρυθμό της στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό και να δημιουργούν όλες τις σοβαρές ευκαιρίες του πρώτου μέρος στο πρώτο 15λεπτο του παιχνιδιού.

Στο 11′ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία του ματς, με τον Λιβάγια να μπαίνει από τα δεξιά στην περιοχή και να κάνει το παράλληλο γύρισμα. Η μπάλα κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι στον Μλάκαρ, του οποίου το πλασέ από πλάγια θέση κατέληξε άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά από γλίστρημα του Κωνσταντέλια στον χώρο του κέντρου, ο Σίγκουρ κέρδισε την μπάλα, διένυσε τα διαθέσιμα μέτρα και βρέθηκε έξω από την περιοχή όπου σούταρε δυνατά και είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Δικεφάλου να απειλήσει, με τον Νάρεϊ να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Τσιγγάρα που είχε πατήσει στην περιοχή να βλέπει το σουτ του να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Το επόμενο διάστημα του πρώτο μέρους ήταν ισορροπημένο και δεν συνέβη κάτι το αξιόλογο. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Κροάτες να είναι… φουριόζοι.

Στο 46′ ήρθε το δεύτερο δοκάρι στο ματς για τη Χάιντουκ μετά από σέντρα σουτ του Λιβάγια. Έξι λεπτά αργότερα ο Έκονγκ παραλίγο να αποβεί μοιραίος, καθώς προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον Κοτάρσκι έκανε λάθος, ο Μλάκαρ βρέθηκε μόνος του μπροστά στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ωστόσο η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Κροάτη.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε και η πρώτη τελική των Ασπρόμαυρων στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπράντον Τόμας να σουτάρει άουτ.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε και πάλι, οι συνθήκες όμως ήταν διαφορετικές αφού οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατά τη διάρκεια του δευτέρου μέρους προχώρησε σε αρκετές αλλαγές για να αλλάξει την κατάσταση, χρησιμοποιώντας και τον Οζντόεφ που αποκτήθηκε μόλις λίγες μέρες πριν, πράγμα ασυνήθιστο για τον Ρουμάνο τεχνικό που δύσκολα δίνει ευκαιρία τόσο γρήγορα σε έναν νέο ποδοσφαιριστή στην ομάδα.

Με τις αλλαγές του δεν κατάφερε κάτι, όμως όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ απειλούταν ακόμη και λιγότερο. Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες για τη ρεβάνς της Τούμπας, που θα πραγματοποιηθεί σε μία εβδομάδα από σήμερα.

ΧΑΪΝΤΟΥΚ (ΛΕΚΟ): Λούτσιτς, Μουφί, Σάρλια, Φέρο (79′ Ντιαλό), Μέλνιακ, Σίγκουρ, Κροβίνοβιτς, Σαχιτί (67′ Ντόλτσεκ), Οτζίτζα Οφόε (79′ Κάλικ), Μλάκαρ, Λιβάγια.

ΠΑΟΚ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Φελίπε Σοάρες (73′ Σβαμπ), Τσιγγάρας (80′ Οζντόεφ), Νάρεϊ (61′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (80′ Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (Σαμάτα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς