22.4 C
Athens

Άρης – Ντιναμό Κιέβου 1-0: Αποφασισμένοι για πρόκριση οι εξαιρετικοί Κίτρινοι

Μεγάλη εμφάνιση και σπουδαία νίκη για τον Άρη με το πέναλτι-γκολ του Πάλμα στο 69', οι Θεσσαλονικείς καλούνται να εξαργυρώσουν στο Βουκουρέστι την αποψινή «επένδυσή» τους

Τι βραδιά κι αυτή στο Χαριλάου! Ο Άρης με μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές εμφανίσεις του σε προκριματικά τα τελευταία χρόνια υπέταξε με 1-0 την πολύπειρη Ντιναμό Κιέβου και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Conference για να διεκδικήσει μια θέση στους ομίλους απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Νέφτσι Μπακού – Μπεσίκτας (1-3 το πρώτο ματς υπέρ των Τούρκων που ήταν και το ξεκάθαρο φαβορί).

Κόντρα σε μια ουκρανική ομάδα που παρά τον πόλεμο έχει κρατήσει αρκετά βασικά στελέχη της και διεθνείς παίκτες, ο Άρης ήταν το καλύτερο σύνολο, αυτό που έδειξε πολύ πιο πεινασμένο για αυτή την πρόκριση που θα είναι πραγματικά μεγαλειώδης. Ο επαναληπτικός σε μία εβδομάδα (17/8, 20:00) στο Βουκουρέστι εκεί όπου ο Άρης με 700 φίλους του θα προσπαθήσει να τελειώσει τη δουλειά.

Οι Κίτρινοι ήταν άριστα διαβασμένοι, πιεστικοί στη μεσαία γραμμή και αποφασισμένοι να κάνουν τα πράγματα πολύ καλύτερα από ό,τι στην Αραράτ: Η τριάδα της μεσαίας γραμμής λειτούργησε υποδειγματικά, με τον Ζουλς να σκουπίζει τα πάντα μεσοαμυντικά και να ανοίγει άμεσα το παιχνίδι της ομάδας του έχοντας σημαντικότατη βοήθεια από τον Τζούρασεκ.

Από τα πρώτα λεπτά ο Τόλης Τερζής είδε τους παίκτες του να ανακτούν εύκολα την κατοχή της μπάλας και να δοκιμάζουν από μακριά τα πόδια τους (άστοχοι Μοντόγια στο 4′, Πάλμα στο 7′, Ζουλς στο 12′) ενώ στο 29′ ο Κάρλσον έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του. Ο Σουηδός από τα δεξιά δεν εκτέλεσε εύστοχα, η μπάλα βρήκε στον Σιρότα και έφυγε κόρνερ.

Η διάθεση των Κίτρινων όμως είχε φανεί, με τους Ουκρανούς να κερδίζουν μέτρα μόνο προς το τέλος του πρώτου μέρους και να απειλούν με ένα σουτ του Γιαρμολένκο που δεν είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ο Μοντόγια άρπαξε (αναγκαστικά) φανέλα βασικού λόγω της πώλησης του Εμπακατά και της χρήσης του Οντουμπάτζο σε θέση στόπερ, αλλά έδειξε την ποιότητά του και μέσα σε λίγα 24ωρα ανταποκρίθηκε άριστα στις απαιτήσεις.

Το πλάνο διατηρήθηκε στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές με τον Άρη να βγάζει εκτός αγώνα τον Μπουγιάλσκι και να κόβει στα δύο την Ντιναμό Κιέβου.

Ο Νταρίντα στο 64′ με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπούστσαν αλλά 5′ αργότερα το κερδισμένο πέναλτι έδωσε την ευκαιρία στον Πάλμα να σκοράρει από την άσπρη βούλα και να πετύχει το δεύτερο του γκολ σε τέσσερα ματς προκριματικών φέτος.

Οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να ρισκάρουν και βρήκαν τις στιγμές τους. Ο Σαπαρένσκο σε δύο προσπάθειες δεν νίκησε τον Κουέστα, ο οποίος στο φινάλε σταμάτησε με σούπερ επέμβαση τον Γιαρμολένκο και το 1-0 διατηρήθηκε ως το τέλος με τους Κίτρινους να φεύγουν άκρως ικανοποιημένοι και να κρατούν χαμηλούς τόνους καθώς γνωρίζουν τη δυναμική της Ντιναμό Κιέβου. Το πρώτο βήμα, πάντως, έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι αν ο Μενέντες στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων έβρισκε καλύτερα το πλασέ, τότε το σκορ θα έδινε μεγαλύτερη ασφάλεια.

ΑΡΗΣ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ 1-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Σκόρερ: 69′ πεν. Πάλμα

Διαιτητής: Τζίλετ (ΑΥΣ)

Κίτρινες: Ζουλς, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μενέντες, Φεράρι / Τίμτσικ, Σαπαρένκο

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλς, Νταρίντα (82′ Πάβιτσιτς), Τζούρασεκ (58′ Ρουπ), Κάρλσον (58′ Μενέντες), Πάλμα (76′ Ματαρίτα), Μορόν

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Τίμτσικ, Ποπόφ, Σιρότα, Ντούμπιτσακ, Καμπάεφ (82′ Βολόσιν), Σαπαρένκο (81′ Σεπέλεφ), Σιντόρτσουκ (82′ Μπράζκο), Γιαρμολένκο, Μπουγιάλσκι, Μπενίτο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς