21.7 C
Athens

Ιτούδης: Πρέπει να λυθούν τα χέρια των παικτών, να πάρουμε τα σουτ

Ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στην εικόνα που εμφάνισε αμυντικά η Εθνική αλλά και στις 23 ασίστ που υπήρξαν απέναντι στην Ιταλία. Ο ομοσπονδιακός προπονητές τόνισε πως η δωδεκάδα για το Μουντομπάσκετ θα προκύψει μετά τις εξετάσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 

«Μας λείπει η αποτελεσματικότητα, δεν είναι ότι δεν έχουμε δημιουργία. Κρατήσαμε χαμηλά τον αντίπαλο στο σκορ στους 74 πόντους, ενώ είχαμε 23 ασίστ. Η Ιταλία είναι μια ομάδα που παίζει διαφορετικά από την Σερβία ή από τον Σλοβενία. Παίζουν όλοι έξω από την γραμμή του τρίποντου γιατί όλοι διαθέτουν καλό σουτ και είναι ιδιαίτερο να το μαρκάρεις με μια η καμία προπόνηση. Στον αμυντικό τομέα δεν τα πήγαμε άσχημα, είναι συνδυασμός βάλαμε και κάποια σουτ για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το ματς.

Πρέπει να δούμε αυτά τα δυο τα στοιχεία, πρέπει να είμαστε καλύτεροι στις βολές γιατί αν δεν είμαστε τόσο εύστοχοι στο τρίποντο θα πρέπει να βάλουμε τουλάχιστον τις βολές τους πόντους στους αιφνιδιασμούς και τα λει-απ μας. Είμαστε ακόμα 16 μέρες πριν το πρώτο επίσημο έχουμε χρόνο πρέπει να λυθούν τα χέρια των παικτών. Πρέπει να πάρουμε τα σουτ. Το πρόβλημα δεν είναι των παικτών είναι δικό μου εγώ κρατάω τον παίκτη μέσα. Πρέπει να του δώσουμε την αυτοπεποίθηση να σουτάρει. Να επαναλάβω ότι σήμερα είχαμε 23 ασίστ. Συνεχίζουμε κανονικά με τους παίκτες που έχουμε και λογικά θα βγουν μετά τα φιλικά τα κοψίματα των παικτών και αναμφίβολα περιμένουν τις εξετάσεις του Γιάννη», υποστήριξε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς