21.7 C
Athens

Έλυσε το συμβόλαιο του Φούντα η DC United: «Καμία ανοχή στον ρατσισμό»

Επίσημα παρελθόν από την DC United αποτελεί ο Ταξιάρχης Φούντας. Ο αμερικάνικος σύλλογος αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιο του διεθνή Έλληνα επιθετικού τονίζοντας στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων πως: «Δεν υπάρχει θέση για τον ρατσισμό, την ομοφοβία, τον μισογυνισμό ή οποιαδήποτε διάκριση στο άθλημά μας και τον κόσμο και ο σύλλογος δεν θα δείξει ανοχή σε τέτοιες πράξεις».

O 28χρονος φέρεται να επιτέθηκε ρατσιστικά στον συμπαίκτη του, Νάιτζελ Ρομπέρτα στην προπόνηση και από τις 22 Ιουλίου είχε τεθεί σε προσωρινά άδεια.

Ο Έλληνας επιθετικός πέρασε από ανιχνευτή ψεύδους που έδειξε ότι λέει αλήθεια πως δεν επιτέθηκε στον συμπαίκτη του. Μάλιστα παρέδωσε τα στοιχεία τόσο στην ομάδα του όσο και σε ανθρώπους του MLS που ερευνούν την υπόθεση. Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα του Athletic, το τεστ το οποίο πέρασε ο Φούντας δεν μοιάζει να είναι τόσο αξιόπιστο καθώς έχει το ποσοστό της επιτυχίας του κινείται από 60 έως 90%.

Έτσι, η DC United αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία της με τον 28χρονο, ο οποίος στους 18 μήνες παρουσίας του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μέτρησε 18 γκολ και 1 ασίστ σε 38 ματς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς