22.7 C
Athens

Από τον ύπνο στην αιματοχυσία: «Αφήστε τους… Πάνε να κοιμηθούν», η εντολή της ΕΛ.ΑΣ. για τους Κροάτες

Η μοιραία λανθασμένη εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. που επέτρεψε στους Κροάτες να φτάσουν ανενόχλητοι ως τη Νέα Φιλαδέλφεια

«Ασ’ τους… Πάνε να κοιμηθούν». Αυτή φαίνεται ότι ήταν η… καθησυχαστική κεντρική εντολή προς τις αστυνομικές δυνάμεις, επιφορτισμένες με τη διαχείριση της πορείας των 120 Κροατών χούλιγκαν, όπως αποκαλύπτει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν τη βεβαιότητα ότι το κομβόι των οπαδών θα κατευθυνόταν προς ένα από τα στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας, όπου και θα διανυκτέρευε, πριν από το ματς της επόμενης μέρας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η διαταγή που έμεινε αδιάβαστη, τα επιχειρησιακά λάθη και η παντελής έλλειψη συντονισμού των υπηρεσιών

Με αυτή την πεποίθηση, δεν έγινε καμία προσπάθεια για μπλοκάρισμα των χούλιγκαν, ακόμα και στα τελευταία χιλιόμετρα πριν από την πρωτεύουσα, στα διόδια της Ελευσίνας, όπου φαίνεται να βρίσκονταν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις. Κάπως έτσι, δόθηκε «ελευθέρας» στην αυτοκινητοπομπή και δε σήμανε συναγερμός στη ΓΑΔΑ, με αποτέλεσμα οι Κροάτες, με τη βοήθεια οπαδών του Παναθηναϊκού, να καταλήξουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και να προκαλέσουν τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς