18 C
Athens

Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ 1-0: Προβάδισμα ελπίδας για τους Πράσινους (vid)

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος από το συνονθύλευμα του Μαρθελίνο, εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό προβάδισμα από την αποβολή του Κοντογκμπιά (65') και με το γκολ του Μπερνάρ έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε αποτέλεσμα πρόκρισης μέσα στο Βελοντρόμ

Η προβληματική εικόνα των φιλικών για τη Μαρσέιγ αποτυπώθηκε και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι με όπλο την έδρα, τη μεγαλύτερη ετοιμότητα και τη βοήθεια από τον πάγκο επικράτησαν με 1-0 των χλωμών Γάλλων κι έκαναν ένα πρώτο μικρό βήμα για τα πλέι οφ του Champions League.

 

Ο επαναληπτικός του Βελοντρόμ (15/8, 22:00) αποκτά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς οι Πράσινοι καλούνται να κάνουν ακόμα μια υπέρβαση απέναντι σε ένα σύνολο που φάνηκε πως έχει σοβαρό θέμα στη δημιουργία και έχει και τρομακτική έλλειψη χημείας.

Οι μέρες είναι λίγες, ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση αλλά σαφώς οι Γάλλοι διαθέτουν πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που τους αρκεί μια στιγμή για να κάνουν τη ζημιά

Η στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 65ο λεπτό όταν ο κορυφαίος παίκτης των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (που ήταν σωστή εν αντιθέσει με αυτή που αντίκρισε στα 32″).

Ο Ζοφρέ Κοντογκμπιά πάτησε τον Τζούρισιτς και ο Κόβατς του έδειξε την κίτρινη κάρτα και τον έστειλε στα αποδυτήρια στο 65ο λεπτό, δημιουργώντας πονοκέφαλο στον Μαρθελίνο και για τον επαναληπτικό στο Βελοντρόμ αφού ο Γάλλος θα απουσιάσει λόγω της τιμωρίας.

 

Οι Πράσινοι έπαιξαν με αυτοπεποίθηση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, την ώρα που η ομάδα του Μαρθελίνο με αυτό το δυσκοίλιο 4-4-2 δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει καθόλου την μπάλα.

Η Μαρσέιγ θα θυμάται μια άσχημη κεφαλιά του κάκιστου Ομπαμεγιάνγκ στο 22′ και κάποιες εκλάμψεις του Ουναχί από τα αριστερά.

Η διάθεση του τριφυλλιού έφτιαξε ακόμα περισσότερο μετά την αποβολή του Γάλλου μέσου και οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν το κάτι παραπάνω και βρήκαν το γκολ στο 83′. Ήταν η πρώτη και μοναδική τελική στην εστία από μια φοβερή συνεργασία του Μλαντένοβιτς, του Κλέινχεϊσλερ, του Ιωαννίδη και του Μπερνάρ με τον Βραζιλιάνο με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πάου Λόπεθ και να διαμορφώνει το τελικό 1-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΑΡΣΕΙΓ 1-0

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Σκόρερ: 83′ Μπερνάρ

Διαιτητής: Κόβατς (ΡΟΥ)

Κόκκινη: 65′ Κοντογκμπιά

Κίτρινες: Τζούρισιτς, Πέρεθ, Μπερνάρ / Κοντογκμπιά, Εντιαγέ, Μπαλέρδι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (79′ Μλαντένοβιτς), Μάγκνουσον, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Πέρεθ, Βιλένα (79′ Τσέριν), Τζούρισιτς (71′ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (58′ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (72′ Ιωαννίδης)

ΜΑΡΣΕΪΓ (Μαρθελίνο): Πάου Λόπεθ, Κλος, Ζιγκό, Μπαλέρδι, Λόντι, Βερτού (85′ Γκεντουζί), Κοντογκμπιά, Σαρ (75′ Αρίτ), Εντιαγέ (74′ Μουγκ), Ουναχί (67′ Ρονζιέ), Ομπαμεγιάνγκ (85′ Εμπεμπά)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς