18.7 C
Athens

Mega: «60 οπαδοί του Παναθηναϊκού προμήθευσαν τους Κροάτες με πολεμοφόδια» (vid)

Σύμφωνα με το Mega, 60 οπαδοί του Παναθηναϊκού προμήθευσαν με πολεμοφόδια τους Κροάτες ενώ κάποιοι συμμετείχαν και στην επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τα έκτροπα στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ με χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου φίλαθλου των κιτρινόμαυρων, Μιχάλη Κατσουρή.

Οι Αρχές, μετά και τις συλλήψεις 105 ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια, ψάχνουν να βρουν και άλλους δράστες που είτε συμμετείχαν είτε προμήθευσαν τους χούλιγκαν της κροατικής ομάδας με φονικά όπλα.

 

Στην ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει το MEGA, το ερώτημα το οποίο προσπαθούν να απαντήσουν οι αξιωματικοί, είναι αν οι Κροάτες ταξίδεψαν στη χώρα μας με ρόπαλα και μαχαίρια που βρέθηκαν στην κατοχή τους όταν έκαναν τη δολοφονική επιδρομή τους ή αν τους τροφοδοτήσαν με το συγκεκριμένο υλικό άλλοι, συνεργοί τους, όταν έφτασαν στο ΟΑΚΑ και πριν επιβιβαστούν στον Ηλεκτρικό για να πάνε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ρόλος των οπαδών του Παναθηναϊκού

Για την ώρα φαίνεται να υπερισχύει το δεύτερο σενάριο, με τους αστυνομικούς να θεωρούν ότι 50 – 60 οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είναι αδελφοποιημένοι με την κροατική ομάδα, βάσει οργανωμένου σχεδίου, συμμετείχαν στα επεισόδια μαζί με τους Κροάτες χούλιγκαν.

Μάλιστα, σημειώνουν ότι τους υποδέχτηκαν και φρόντισαν να τους τροφοδοτήσουν με όλο το υλικό στο ΟΑΚΑ πριν φτάσουν στο γήπεδο της ΑΕΚ.

 

Αυτό θεωρείται άλλο ένα επιχειρησιακό σφάλμα της ΕΛ.ΑΣ, ότι δηλαδή δεν κατάφερε να προβλέπει όλη αυτήν την προεργασία των Ελλήνων οπαδών.

Σημειώνεται ότι μέσα στους συλληφθέντες είναι κορυφαία μέλη συλλογών φανατικών Ελλήνων οπαδών.

Επιπλέον, γίνεται λόγος ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έφτασαν όλοι οι Κροάτες που είχαν κατέβει για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς