20.1 C
Athens

Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση Έλληνα συλληφθέντα για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση ενός εκ των Ελλήνων οπαδών του Παναθηναϊκού που συνελήφθησαν για την άγρια δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο γνωστός ποινικολόγος βρέθηκε στην Ευελπίδων και ισχυρίστηκε πως ο πελάτης του είναι εντελώς αθώος και για αυτό έχει ζητήσει να πραγματοποιηθούν εξετάσεις DNA.

 

«Συνελήφθη αρκετή ώρα μετά τη διάπραξη εγκλημάτων στη Νέα Φιλαδέλφεια και σε άλλη περιοχή εντελώς. Ισχυρίζεται ότι είναι παντελώς αθώος, δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα για την υπόθεση, ενώ έχω ζητήσει τη διενέργεια γονιδιακών εξετάσεων DNA, διότι δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό στοιχείο για το ποιος διέπραξε την ανθρωποκτονία και ποιος διέπραξε οτιδήποτε άλλο. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν αντικειμενικά ευρήματα, που μπορούν να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών, όπως δαχτυλικά αποτυπώματα, ενώ στοιχεία DNA σίγουρα δεν υπάρχουν.

Απ’ όσο γνωρίζω το αίτημά μου θα γίνει δεκτό και οι κατηγορούμενοι θα επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις της ΓΑΔΑ, όπου θα διενεργηθούν εξετάσεις DNA. Δεν θα οδηγηθούν τώρα στον ανακριτή, ούτε θα τους αποδοθούν κατηγορίες. Δεν γνωρίζω αν η αστυνομία έχει κάποιο στοιχείο για την ένταξή του σε εγκληματική οργάνωση, η οποία δεν γνωρίζω ποια είναι και ποιος είναι ο αρχηγός στην εγκληματική οργάνωση. Η δικαιοσύνη προσπαθεί να διορθώσει αυτά που δεν έπραξε η Ελληνική Αστυνομία», υποστήριξε ο γνωστός ποινικολόγος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς