23.8 C
Athens

Μπογκντάνοβιτς: Ο Γουόκαπ είναι ένα καλό παράδειγμα νατουραλιζέ

«Ένας ξένος παίκτης θα πρέπει να έχει παίξει πρώτα στη χώρα και να ξέρει την κουλτούρα, όπως ο Γουόκαπ στην Ελλάδα», είπε ο Σέρβος διεθνής

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την εθνική Ελλάδας ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Η Σερβία επικράτησε της Ελλάδας σε φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο του τουρνουά Ακρόπολις και μετά το παιχνίδι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε να πει μόνο καλά λόγια.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Basketnews, αναφέρθηκε στο θέμα με τους νατουραλιζέ παίκτες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Τόμας Γουόκαπ.

Μερικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

«Η ελληνική ομάδα πάντα παίζει δυνατά και είναι σκληρή. Τώρα είναι και πιο γρήγορη. Έχουν εξελίξει τους παίκτες τους από τα παράθυρα της FIBA και ξέρουν πώς να παίζουν. Ξέρω πως μπορεί να τεθούμε αντιμέτωποι στα προημιτελικά και ελπίζω να τους συναντήσουμε ξανά. Είναι πάντα ωραία να παίζεις στην Αθήνα, η Ελλάδα είναι εξαιρετική οικοδέσποινα».

Για τους νατουραλιζέ παίκτες: «Είναι καλό για το μπάσκετ, αλλά πρέπει να περιοριστεί με κανονισμούς. Θεωρώ πως ένας ξένος παίκτης θα πρέπει να έχει παίξει πρώτα στη χώρα και να ξέρει την κουλτούρα, όπως ο Γουόκαπ στην Ελλάδα. Είναι ένα καλό παράδειγμα. Χρειάζονται κανόνες, όχι απλώς να πληρώνεις παίκτες για να παίζουν».

Για τις απουσίες της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο είπε: «Δεν το σκέφτομαι. Έχουμε καλούς παίκτες, όπως ο Μιλουτίνοφ. Δεν λυπόμαστε για τις απουσίες, ούτε φοβόμαστε πως θα αποκλειστούμε. Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά. Κάποια παιδιά δεν θα έπαιζαν πολύ αν ήταν εδώ ο Γιόκιτς και ο Μίσιτς. Όταν κάποιος λείπει, είναι καλή ευκαιρία για κάποιον άλλο να δείξει την αξία του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς