20.6 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 1-1 (1-4 πεν.): Οι Λονδρέζοι άνοιξαν τη σεζόν με το 17ο Community Shield της ιστορίας τους! (vid)

Ο Τροσάρ κράτησε ζωντανή την Άρσεναλ με γκολ στο 90+11' και οι Λονδρέζοι πανηγύρισαν στα πέναλτι την κατάκτηση του 17ου Community Shield της ιστορίας τους, με τον Μικέλ Αρτέτα να φτάνει τα τρία τρόπαια στον πάγκο τους

Η Μάντσεστερ Σίτι βρισκόταν μερικά δευτερόλεπτα μακριά από την κατάκτηση του 7ου Community Shield της ιστορίας της στο Γουέμπλεϊ απέναντι στην ομάδα που την πίεσε περισσότερο από κάθε άλλη την περσινή σεζόν στον δρόμο για το τρόπαιο του πρωταθλήματος.

 

Η Άρσεναλ, λοιπόν, είχε διαφορετική άποψη και το έδειξε στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν με ένα γκολ του Τροσάρ (που ήρθε με αρκετή δόση τύχης) ισοφάρισε το γκολ που σημείωσε ο Πάλμερ στο 77′ (1-1) και οδήγησε το ματς στα πέναλτι: εκεί όπου ο Ντε Μπρόινε και ο Ρόδρι δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ράμσντεϊλ (1-4), με τους Λονδρέζους να πανηγυρίζουν το 17ο Community Shield της ιστορίας τους και δεύτερο μετά από εκείνο του 2020 που είχαν πάρει ξανά με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο (ο οποίος έφτασε τους τρεις τίτλους στον πάγκο της Άρσεναλ).

 

Οι δύο ομάδες έδειξαν πως ακόμα χρειάζονται χρόνο για να βρεθούν στο 100% και ειδικά η Άρσεναλ, η οποία αγωνίστηκε με τρία νέα πρόσωπα (Χάβερτς, Τίμπερ, Ράις). Η Μάντσεστερ Σίτι είχε στο αρχικό σχήμα τον Ματέο Κόβατσιτς και κράτησε την μπάλα στα πόδια της αλλά τις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος τις είχαν οι Λονδρέζοι.

Ο Ορτέγκα σε δύο περιπτώσεις αρνήθηκε το γκολ στον Χάβερτς που μετά από συνεργασίες από τα δεξιά είτε με τον Γουάιτ (25′), είτε με τον Σάκα (40′) δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στην πρώτη περίπτωση, ο Μαρτινέλι πήρε το ριμπάουντ αλλά το φαλτσαριστό σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στον Στόουνς.

 

Ο Άγγλος στόπερ είχε τη μεγαλύτερη στιγμή της Μάντσεστερ Σίτι πριν το γκολ στο 52′ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά έπιασε την κεφαλιά αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Ράμσντεϊλ. Ο Άγγλος τερματοφύλακας ήταν σταθερός και καλός και με την μπάλα στα πόδια παρά την πίεση που του ασκήθηκε.

Στο γκολ που σημειώθηκε στο 77′ δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Η μπάλα κόντραρε δις και έφτασε στον Ντε Μπρόινε που με κεφαλιά τροφοδότησε τον Πάλμερ κι εκείνος με υπέροχο σουτ έγραψε το 1-0.

 

Ο Μικέλ Αρτέτα έκανε ό,τι μπορούσε από τον πάγκο για να αλλάξει την κατάσταση, αλλά οι ευκαιρίες δεν έρχονταν παρά την πίεση των παικτών του. Μια φάση όμως στο φινάλε του αγώνα επέτρεψε στην Άρσεναλ να στείλει το ματς στα πέναλτι.

Ο Σάκα εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ από τα δεξιά, ο Τροσάρ έπιασε ένα σουτ από δύσκολη θέση που έμοιαζε αρκετά κακό όμως η μπάλα κόντραρε στον Ακάντζι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου Ορτέγκα για το 1-1 στο 90+11′. Για ακόμα μια χρονιά, ο εν λόγω τίτλος κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα.

 

Ο Ντε Μπρόινε σημάδεψε το δοκάρι στην πρώτη εκτέλεση της Μάντσεστερ Σίτι (δεύτερο πέναλτι συνολικά) και ο Ράμσντεϊλ σταμάτησε και τον Ρόδρι, με την Άρσεναλ να φτάνει στην κατάκτηση και να πανηγυρίζει το 17ο Community Shield της ιστορίας της.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ:

0-1 Εύστοχος ο Έντεγκαρντ
0-1 Στο δοκάρι η εκτέλεση του Ντε Μπρόινε
0-2 Εύστοχος ο Τροσάρ
1-2 Εύστοχος ο Μπερνάρντο Σίλβα
1-3 Εύστοχος ο Σάκα
1-3 Ο Ράμσντεϊλ αποκρούει το πέναλτι του Ρόδρι
1-4 Εύστοχος ο Βιέιρα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Ρόδρι, Κόβατσιτς (64′ Ντε Μπρόινε), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις (58′ Φόντεν), Άλβαρες, Χάλαντ (64′ Πάλμερ)

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ (88′ Σμιθ-Ρόου), Τίμπερ (76′ Τίρνι), Τόμας, Ράις (81′ Ενκέτια), Έντεγκαρντ, Μαρτινέλι (75′ Τροσάρ), Σάκα, Χάβερτς (88′ Βιέιρα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς