17.8 C
Athens

Ο Τσάβι τράβηξε από το χέρι τον Ντεμπελέ όταν δεν τον πίστευε κανείς και αυτός του γύρισε την πλάτη

Ο Τσάβι πίστεψε στον Ντεμπελέ όσο κανείς άλλος, τον έκανε ξανά πόλο έλξης και ο Γάλλος επιθετικός την κρίσιμη στιγμή αποφάσισε να πει «αντίο» με προορισμό το Παρίσι

Η περιπετειώδης πορεία με καλές αλλά κυρίως κακές στιγμές του Ουσμάν Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα φτάνει στο τέλος της, με τον Γάλλο να γυρνάει την πλάτη στον άνθρωπο που τον έκανε να… μπει ξανά στα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να συνεχίζει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ντεμπελέ πληγώνει με τη στάση του τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα ακόμη και στο τέλος της καριέρας του στην ομάδα, αφού η επιλογή ήταν εντελώς στα χέρια του καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν κάλυψε την ειδική ρήτρα που υπήρχε για να τον αποκτήσει. Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, μιας και τα έξι χρόνια που πέρασε στον σύλλογο «πλήγωσε» και απογοήτευσε ουκ ολίγες φορές με τις πράξεις και τις αποφάσεις του.

Μεγαλύτερος αδικημένος της όλης υπόθεσης μπορεί να αισθάνεται δικαιωματικά ο Τσάβι, ο οποίος όταν έγινε προπονητής των Μπλαουγκράνα βρήκε έναν Ντεμπελέ πολύ διαφορετικό, που είχε χάσει την όρεξη του για το ποδόσφαιρο, και μια Μπαρτσελόνα που ήθελε και δεν μπορούσε να τον ξεφορτωθεί. Ο ίδιος ωστόσο κατάφερε να φέρει τούμπα την κατάσταση και αυτό είναι που του αφήνει την πικρή γεύση στο τέλος.

Ο Τσάβι επιβεβαίωσε τη μεταγραφή του Ντεμπελέ στην Παρί: «Νιώθω άσχημα γιατί τον φροντίσαμε αρκετά»

Πίσω στο 2017, η Μπαρτσελόνα ολοκληρώνει τη μεγάλη μεγάλη μεταγραφή του 20χρονου τότε Ντεμπελέ από την Ντόρτμουντ. Το ποσό που βγαίνει από τα ταμεία των Μπλαουγκράνα είναι 105.000.000 ευρώ, ενώ στη συμφωνία υπάρχει και πακέτο συν 45 εκατομμυρίων έπειτα από την επίτευξη στόχων. Το ποσό αυτό εκείνη την εποχή, κάνει τον Γάλλο μεσοεπιθετικό την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπαρτσελόνα (πριν τον ξεπεράσει ο Κουτίνιο) και τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Σύντομα η Μπαρτσελόνα θα μετανιώσει για την κίνηση της αυτή…

Οι εμφανίσεις του την πρώτη σεζόν άφησαν τους πάντες απογοητευμένους, ωστόσο αυτό ήταν το λιγότερο μπροστά στα όσα θα ακολουθούσαν τα επόμενα χρόνια.

Οι τραυματισμοί είχαν αρχίσει ήδη να κάνουν την εμφάνιση τους, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να νοιάζει τον Γάλλο και πολύ. Με το πέρασμα των χρόνων άρχισε να απουσιάζει από τις προπονήσεις, να μην σηκώνει τα τηλέφωνα, να μπερδεύεται και να πηγαίνει για προπόνηση το απόγευμα ενώ αυτή ήταν προγραμματισμένη το πρωί και να αμφισβητεί και το ίδιο το ιατρικό επιτελείο των Μπλαουγκράνα, λέγοντας πως δεν είναι σε κατάσταση να προπονηθεί να αγωνιστεί ενώ οι εξετάσεις του είναι καθαρές.

Το αποκορύφωμα ήταν η διατροφή που ακολουθούσε που σίγουρα δεν θύμιζε διατροφή ποδοσφαιριστή αλλά και ο εθισμός του στα video games, με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα να φτάνουν στο σημείο να τον ψάχνουν για μία ημέρα ολόκληρη και ο ίδιος να παραδέχεται πως πέρασε ένα ολόκληρο βράδυ μπροστά σε μια οθόνη.

Τα πρόστιμα έπεφταν βροχή το ένα πίσω από το άλλο, ωστόσο αυτό δεν συγκινούσε ιδιαίτερα τον Γάλλο μεσοεπιθετικό.

Όλα άλλαξαν όμως τον Νοέμβριο του 2021, όταν ο Τσάβι έγινε ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός κατάφερε να πάρει από κοντά τον Ντεμπελέ και να θυμίσει σε όλους γιατί οι Μπλαουγκράνα δαπάνησαν τόσα χρήματα για να τον αποκτήσουν. Την πρώτη (και όχι ολόκληρη) σεζόν του 43χρονου τεχνικού στον πάγκο της ομάδας, ο Γάλλος κάνει πράγματα και θαύματα και τελειώνει τη χρονιά με 15 ασίστ!

Έτσι φτάνουμε στο περασμένο καλοκαίρι που ο Τσάβι πιέζει τη διοίκηση ώστε να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Αυτή τον εμπιστεύεται και ο 26χρονος παραμένει ποδοσφαιριστής της ομάδας.

Η φετινή χρονιά μπορεί να μην κύλησε τέλεια για τον ίδιον καθώς ταλαιπωρήθηκε πάλι από έναν τραυματισμό, ωστόσο συμβάλει όσο μπορεί από την πλευρά του για να επιστρέψει η Μπαρτσελόνα στα πρωταθλήματα και τελειώνει τη σεζόν με 8 γκολ και 9 ασίστ.

Ο ίδιος μοιάζει πιο χαρούμενος από ποτέ, ο Τσάβι τον εμπιστεύεται πλήρως και τίποτα δεν δείχνει να πηγαίνει άσχημα. Ξαφνικά λίγες ημέρες πριν, εμφανίζεται το ενδιαφέρον της Παρί από το πουθενά και ενώ όλοι περίμεναν πως ο 26χρονος θα κλείσει τα αυτιά, αυτός συμφωνεί με τους πρωταθλητές Γαλλίας.

Κάπως έτσι η μεταγραφή του στην Παρί βρίσκεται στην τελική ευθεία, παρά τις προσπάθειες του Τσάβι να του αλλάξει γνώμη.

Ο Ντεμπελέ του… γύρισε την πλάτη χωρίς δισταγμό και το ποδοσφαιρικό του μέλλον στην Παρί αναμένεται σίγουρα με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το ερώτημα όλων είναι ποιο από τα δύο του πρόσωπα θα παρουσιάσει!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς