22.6 C
Athens

Τσιτσιπάς – Ντε Μινόρ 2-0: Ο Στέφανος κατέκτησε στο αγαπημένο του Μεξικό τον πρώτο τίτλο του 2023

Το Μεξικό τού πάει και ο Έλληνας τενίστας το απέδειξε περίτρανα στο τουρνουά του Los Cabos, όπου κατέκτησε το τρόπαιο με χαρακτηριστική άνεση και ωραίο τένις

Η τρομερή πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο.5) στο Los Cabos τελείωσε με την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε στον τελικό με 2-0 (6-3, 6-4) σετ του Άλεξ ντε Μινόρ (Νο.19) και σήκωσε το τρόπαιο μέσα στο… αγαπημένο του Μεξικό.

Ο Στέφανος επιβεβαίωσε την παράδοση κόντρα στον Αυστραλό αντίπαλο του και έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες εναντίον του. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για τον Τσιτσιπά μέσα στο 2023 και συνολικά δέκατος στην καριέρα του.

Στο πρώτο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά, με τους δύο τενίστες να κάνουν από ένα μπρέικ νωρίς στο σετ και το παιχνίδι να είναι σε ισορροπία. Τελικά ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που κατάφερε να κάνει δεύτερο καθοριστικό μπρέικ και να κλείσει το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ έγινε σκληρή μάχη. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε νωρίς μπροστά με 3-1, ο Άλεξ ντε Μινόρ επέστρεψε για το 3-3, ωστόσο ο Έλληνας τενίστας ήταν πιο ψύχραιμος από εκεί και πέρα και έκλεισε το σετ και το ματς με 6-4.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς