24.2 C
Athens

Πεγκούλα – Σάκκαρη 1-2: Έσπασε την κατάρα στην Ουάσινγκτον η Μαρία, πρώτος τελικός στο 2023

Η Μαρία Σάκκαρη (νούμερο 9) αντιδρά και βρίσκει τη χαμένη ψυχολογία της μετά το Wimbledon! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό μέσα στο 2023 (όγδοος συνολικά) στο τουρνουά της Ουάσινγκτον καθώς επικράτησε με 2-1 σετ (6-3, 4-6, 6-2) της Τζέσικα Πεγκούλα (νούμερο 3) και θα διεκδικήσει τον τίτλο που θα είναι ο δεύτερος της καριέρας της στο WTA Tour μετά το 2019 στο Μαρόκο.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα βρει αντιμέτωπες την Κόκο Γκοφ και τη Λιουντμίλα Σαμσόνοβα, με τη νικήτρια να αντιμετωπίζει τη Μαρία Σάκκαρη που έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε δύο μπρέικ σε χρόνο ρεκόρ στο πρώτο σετ και το κατέκτησε εύκολα, για να φτάσει σε τρίτο στο ματς στο δεύτερο σετ. Εκεί ήρθε η αντίδραση της Πεγκούλα που πήρε πέντε διαδοχικά γκέιμ (!) και μαζί το σετ για να ισοφαρίσει.

Παρόλα αυτά η ανώτερη Σάκκαρη έκανε ένα τρίτο σετ καταπληκτικό που θύμισε σε μεγάλο βαθμό το πρώτο και εύκολα σφράγισε την πρόκριση στον τελικό που όπως είπαμε είναι ο πρώτος στο 2023 μετά από αρκετούς χαμένους ημιτελικούς σε μια κατάρα που επιτέλους θα σπάσει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς