18.8 C
Athens

Ντιέγκο Κόστα: Όταν ήρθα στην Ισπανία άκουγα αντιπάλους να μου λένε να πεθάνω από την πείνα, ο ρατσισμός πονάει πολύ

Με αφορμή τις αρκετές ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε ο Βινίσιους Τζούνιορ την περασμένη σεζόν, ο Ντιέγκο Κόστα μίλησε για το θέμα και αναφέρθηκε στα όσα βίωσε ο ίδιος όταν αγωνίστηκε στην Ισπανία.

Μεταξύ άλλων προχώρησε στην αποκάλυψη πως άκουγε από αντιπάλους να του λένε να επιστρέψει στη χώρα του και να πεθάνει από την πείνα, ενώ τόνισε επίσης πως ο ρατσισμός πονάει πολύ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη «Relevo»:

«Είναι πολύ δύσκολο να σχολιάσω την υπόθεση Βινίσιους. Θυμάμαι όταν ήρθα να παίξω στο ισπανικό πρωτάθλημα άκουγα αντιπάλους να μου λένε «πήγαινε πίσω στην χώρα σου», «να πεθάνεις από την πείνα», «σκ…ένιε πίθηκε».

Ήξερα ότι ήταν για να με βγάλουν από το παιχνίδι, αλλά εγώ πονούσα πολύ. Ο Βινίσιους είναι ένα μαύρο αγόρι. Η ιστορία είναι τελείως διαφορετική, ο ρατσισμός προέρχεται από πολύ παλιά και οι άνθρωποι έχουν υποφέρει πολύ από αυτό, τους πονάει πολύ. Οι μαύροι αντιμετωπίζονταν πολύ διαφορετικά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που λένε ότι πρέπει να αγνοήσεις τις προσβολές, αλλά όχι. Τίποτε δεν θα μας κάνει να ξεχάσουμε τι έχουν περάσει οι μαύροι, ακόμα και τα σκυλιά έζησαν καλύτερα. Μόνο αυτοί ξέρουν πόσο πονάει.

Υπάρχουν άνθρωποι που το χρησιμοποιούν για να κάνουν θέατρο, αλλά ο Βινίσιους δεν το κάνει, ευτυχώς είναι στην Ρεάλ Μαδρίτης και εκπροσωπεί πολλά. Έχει δύναμη, γιατί εάν συμβεί με κάποιον από την Χετάφε ή την Ράγιο, ο κόσμος θα έλεγες «βλάκα, πήγαινε σπίτι σου, που πληρώθηκες για αυτό». Η ομοσπονδία και η κοινωνία δεν θα νοιάζόνταν. Ο Βινίσιους έχει δίκαιο να παλεύει. Πέρασε τα χειρότερα, ο κόσμος του έλεγε ότι ήταν πολύ κακός, δεν ήξερε τι να κάνει με την μπάλα. Και κοίτα τι είναι σήμερα, κανείς δεν του έδωσε τίποτα. Έχει κάθε λόγο να απαιτεί ίση μεταχείριση».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς