23.8 C
Athens

Μπεϊτάρ – ΠΑΟΚ 1-4: Ασπρόμαυρη πρόκριση με δέκα παίκτες και δύο αυτογκόλ (vid)

Παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 40', ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε διπλό στην Ιερουσαλήμ με τεσσάρα απέναντι στην Μπεϊτάρ σε ένα ματς-ροντέο όπου οι Ισραηλινοί πέτυχαν δύο αυτογκόλ - Με Χάιντουκ Σπλιτ στον 3ο προκριματικό του Conference ο Δικέφαλος του Βορρά

Αυτό που έπαθε πέρσι απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας, δεν το έπαθε και φέτος ο ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference.

Ο Δικέφαλος του Βορρά μετά το 0-0 στην Τούμπα, πανηγύρισε μεγάλο διπλό πρόκρισης στο Τέντι της Ιερουσαλήμ απέναντι στην Μπεϊτάρ (1-4) και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει σε δύο αγώνες τη Χάιντουκ Σπλιτ με φόντο μια θέση στα play off της τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης!

Για τα όσα συνέβησαν σε αυτή την αναμέτρηση θα μπορούσε να γραφτεί βιβλίο: Χωρίς ευκαιρία και χωρίς πίεση, ο Γκοτλίεμπ στο 12′ γύρισε την μπάλα προς τον Σίλβα που ήταν εκτός θέσης και ήρθε το αυτογκόλ για το 0-1 του ΠΑΟΚ. Ο Ισραηλινός στόπερ που αποκτήθηκε πρόσφατα από τη Χάποελ Τελ Αβίβ είχε υποπέσει σε πέναλτι που έχασε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς και αντικαταστάθηκε εν μέσω αποδοκιμασιών!

Τα πρώτα 30′ είχαν το απόλυτο… τίποτα πλην αυτής της απίθανης φάσης. Αντίθετα, είχαν πολλές ρίψεις αντικειμένων από την κερκίδα σε παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον διαιτητή να ξεκαθαρίζει μετά το ποτήρι που βρήκε στο πρόσωπο τον Νάρεϊ (μαζί με τον Αουγκούστο οι δύο μοναδικές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα σε σύγκριση με το πρώτο ματς) πως η αναμέτρηση θα διακοπεί.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα υποχρέωσε τον Σίλβα σε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις με τα σουτ των Νάρεϊ και Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος μέσος που επέστρεψε μετά την τιμωρία του, παραλίγο να γίνει μοιραίος στο 40′ όταν αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα γιατί γκρέμισε τον Σούα που έφευγε σε τετ α τετ μετά τη λανθασμένη εκτίμηση του Σβαμπ.

Ο Σούα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι αλλά το 1-1 δεν ήρθε γιατί ο Κοτάρσκι επενέβη στη δεξιά του γωνία. Κι αφού δεν συνέβη αυτό, στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο Μπράντον Τόμας – αφού χάθηκε η μπάλα – σκόραρε με πλασέ για το 0-2!

Οι φιλοξενούμενοι δεν προφύλαξαν το προβάδισμα των δύο γκολ, καθώς στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Φράιντεϊ μείωσε με ωραία κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ έπειτα από σέντρα από τα αριστερά.

Ο Αμπουκασίς έπρεπε να αλλάξει πράγματα, έριξε στο ματς τον φρέσκο Νικολαέσκου ενώ ο Λουτσέσκου που ήδη είχε περάσει τον Τσιγγάρα στο ματς για να διατηρήσει οχυρωμένη τη μεσαία γραμμή, πέρασε και τον Κουλιεράκη αντί του φορτωμένου με κίτρινη κάρτα Μιχαηλίδη που είχε θέματα με τον σκόρερ των γηπεδούχων.

Ο Νικολαέσκου, ο Σούα και ο Μίχα απείλησαν μέχρι το 55′ τον Κοτάρσκι αλλά στη συνέχεια οι ευκαιρίες έλειψαν μιας και άνοιγαν διαρκώς τα ποτιστικά…

Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Σαμάτα και Κωνσταντέλιας έδωσαν άλλη πνοή, με τον διεθνή Έλληνα ταλαντούχο μεσοεπιθετικό στις καθυστερήσεις να υπογράφει τον θρίαμβο.

Αφού εξέθεσε τον προσωπικό του αντίπαλο με απίθανο χορευτικό, πλάσαρε τον Σίλβα που απέκρουσε, αλλά η μπάλα βρήκε στον Τομά και κατέληξε στα δίχτυα στο 90+2′. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κωνσταντέλιας πιστώθηκε γκολ μετά το γύρισμα από τα αριστερά.

ΜΠΕΪΤΑΡ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΠΑΟΚ 1-4

Γήπεδο: Teddy Stadium

Σκόρερ: 45+7′ Φράιντεϊ / 12′ αυτ. Γκοτλίεμπ, 45+1′ Τόμας, 90+2′ αυτ. Τομά, 90+6′ Κωνσταντέλιας

Διαιτητής: Μιγιό (ΓΑΛ)

Κόκκινη: 40′ Αουγκούστο

Κίτρινες: Σούα / Μιχαηλίδης

ΜΠΕΪΤΑΡ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Αμπουκασίς): Σίλβα, Μπίτον, Ντγκάνι, Κριέφ, Γκοτλίεμπ (45+4′ Μίχα), Μορόζοφ, Ασκενάζι (56′ Τομάς), Αζάρια (90′ Κάνιουκ), Γιόνα (46′ Νικολαέσκου), Φράιντεϊ, Σούα

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης (46′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (76′ Κωνσταντέλιας), Τάισον (44′ Τσιγγάρας), Τόμας (61′ Σαμάτα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς