16.5 C
Athens

Η Euroleague ξεκινά έρευνα για τις σοβαρότατες καταγγελίες Αμπρόσοφ για Κορομηλά και Ρίτζικ

Σάλος έχει ξεσπάσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μετά τις αποκαλύψεις – καταγγελίες του πρώην Ουκρανού διαιτητή Μικόλα Αμπρόσοφ σχετικά με την προσπάθεια δωροδοκίας των Ρίτζικ και Κορομηλά πριν το Game 2 της Ούνικς Καζάν με τη Μονακό το 2021 στα πλαίσια του EuroCup.

Μία ημέρα αργότερα (3/8) ήρθε η επίσημη αντίδραση από πλευράς Euroleague που τονίζει ότι για να μη χαθεί η αξιοπιστία που εδώ και χρόνια έχει διασφαλίσει η Λίγκα, ξεκινά άμεσα έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν τα λεγόμενα του Ουκρανού πρώην διαιτητή έχουν βάση, ώστε στη συνέχεια να επιβληθούν και οι ανάλογες ποινές στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

 Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Υπό το φως των πρόσφατων άρθρων που δημοσιεύθηκαν σε πολλά ΜΜΕ σχετικά με την υποτιθέμενη πρόθεση να δωροδοκηθεί ένα από τα μέλη της διαιτητικής ομάδας που διεύθυνε το Game 2 των Τελικών του EuroCup 2020-21, η EuroLeague Basketball θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:

• Τα πρότυπα ακεραιότητας όλων των διαιτητών της EuroLeague στηρίζονται στην ισχυρή τήρηση ηθικών αρχών και αξιών, όπως η ειλικρίνεια, η τιμή, η αξιοπιστία και η αξιοπιστία.

• Η Euroleague Basketball ακολουθεί ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο παρακολούθησης για να εγγυηθεί ότι όλα τα παιχνίδια διεξάγονται κάτω από ένα αδιαμφισβήτητο περιβάλλον ευ αγωνίζεσθαι, εφαρμόζοντας μια πολιτική μηδενικής ανοχής για δωροδοκία και διαφθορά.

• Η Euroleague Basketball θα ανοίξει εσωτερική έρευνα για να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο των δηλώσεων που έκανε ο Ουκρανός διαιτητής, Μίκολα Αμπρόσοφ.

• Μόλις ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα, η EuroLeague Basketball θα παρουσιάσει δημόσια την έκβασή της και εάν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία θα εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα ή κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε ατόμου μπορεί να εμπλέκεται”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς