19 C
Athens

Σπάνε το μπλόκο των άστεγων οι… στεγασμένοι

Ο Νίκος Συνοδινός εξηγεί γιατί θα ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα

Οι έξι τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ της Super League (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Άρης, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία), μπορεί να διατείνονται ότι αν δεν βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι αποφασισμένες να μην κατέβουν στο ερχόμενο πρωτάθλημα, αλλά κοινή είναι η πεποίθηση πως άμεσα θα βρεθεί λύση και το Σάββατο 24 Αυγούστου η σέντρα θα γίνει κανονικά.

Οι έξι υποστηρίζουν ότι θα μπλοκάρουν την έναρξη της Λίγκας με τη μη υπογραφή της προκήρυξης του πρωταθλήματος, αλλά έλαβαν το μήνυμα πως μια τέτοια κίνηση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη από τις ΠΑΕ που έχοντας τηλεοπτικά συμβόλαια θα υποστούν ζημία. Το ενδεχόμενο να μην υπογράψουν την προκήρυξη κάποιες ΠΑΕ μπορεί να οδηγήσει στην αντικατάστασή τους από άλλες της Football League, καθώς καραδοκούν Παναχαϊκή, Κισσαμικός και άλλοι. Η τηλεοπτικά άστεγη εξάδα, μπορεί να δει ρήγματα τις επόμενες μέρες, καθώς τα μεγέθη όλων των ομάδων δεν είναι ίδια. Και ναι μεν πριν την έναρξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, οι έξι ΠΑΕ είχαν συνάντηση προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, αλλά αν δεν υπάρξει η λύση πακέτο από την Πολιτεία στη συνάντηση της Τετάρτης με την ΕΡΤ να παίρνει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα, είναι πιθανό να υπάρξει αιφνιδιαστικά λύση από το Epsilon του Ιβάν Σαββίδη.

Ως εκ τούτου η συνάντηση της Τετάρτης με τον Γιώργο Βασιλειάδη παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οι ΠΑΕ έχουν ενημερωθεί από τους Β. Γκαγκάτση και Χρ. Δάρα για το πλάνο πενταετίας του υφυπουργού Αθλητισμού, το οποίο προβλέπει οικονομική ενίσχυση των ΠΑΕ μέσω χρημάτων από την ΕΡΤ, εφόσον αντισταθμιστικά η Super League προχωρήσει σε σταδιακή μείωση του αριθμού των ομάδων που απαρτίζουν το πρωτάθλημα. Κατά πόσον όμως θα γίνει δεκτή η μείωση των ομάδων και μάλιστα εδώ και τώρα όπως σχεδιάζει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, είναι κάτι που παραμένει στον αέρα. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η ΕΠΟ προχωρά τον προγραμματισμό της στο κύπελλο, δίχως αλλαγές στον αριθμό των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς