22.8 C
Athens

Λουτσέσκου: Ο Αουγκούστο έχει 100% το μυαλό του στον ΠΑΟΚ, ξέρουμε από δύσκολες έδρες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε σημαντική την επιστροφή των Αουγκούστο και Βιεϊρίνια στον επαναληπτικό με την Μπεϊτάρ, τονίζοντας μάλιστα πως ο Βραζιλιάνος μέσος έχει το μυαλό του 100% στον ΠΑΟΚ.

Ο Ρουμάνος προπονητής υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ πως το 0-0 στον πρώτο αγώνα δεν ήταν καλό αποτέλεσμα, ωστόσο η ομάδα του μπορεί να βρει αυτοπεποίθηση και να πάρει αποτέλεσμα στη δύσκολη έδρα των Ισραηλινών.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν έχει πάρει τις αποφάσεις του για την αρχική ενδεκάδα: «Έχω δηλώσει μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού πως για πρώτη φορά ένιωσα αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ ευχάριστα νέα η διαθεσιμότητα των Αουγκούστο, Σαμάτα και Βιεϊρίνια».

Για την διαφωνία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ μετά την δήλωσή του στο τέλος του αγώνα της Τούμπας και το αν θέλει να εξηγήσει κάτι παραπάνω:
«Ο τρόπος που ελέγξαμε το παιχνίδι, η ισορροπία που είχαμε και το γεγονός ότι δεν μας συνεπήρε η δυναμική του παιχνιδιού, ήταν σημαντικά στοιχεία. Δεν απειληθήκαμε από την Μπεϊτάρ. Ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη, είναι πολύ απαιτητικός, το συναίσθημα έρχεται πρώτο. Ένα 0-0 στην έδρα σου με την Μπεϊτάρ δεν είναι καλό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο του Ισραήλ εξελίσσεται συνεχώς. Υπάρχουν πρόσφατα παραδείγματα αυτού όπως ο αποκλεισμός του Άρη και του Ολυμπιακού από ομάδες από το Ισραήλ. Ειδικά σε περίοδο καλοκαιριού, υπάρχει ένας λόγος παραπάνω».

Για τη σημασία τόσο των προσώπων που θα ξεκινήσουν αλλά και εκείνων που θα τελειώσουν τον αγώνα: «Φυσιολογικά τη νίκη την παίρνουν οι έντεκα που ξεκινάνε αλλά και οι πέντε που θα περάσουν στο ματς ως αλλαγή. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιοι θα είναι οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να κρατήσουν και ένα σκορ. Ένα δυνατό γκρουπ θα πρέπει να έχει όχι 11, αλλά 17-18 καλούς ποδοσφαιριστές».

Για τον Αουγκούστο και αν έχει αφήσει πίσω τις όποιες δεύτερες σκέψεις μπορεί να είχε: «Ναι, σίγουρα. Έχει 100% το μυαλό του στον ΠΑΟΚ».

Για το αν ο προπονητής θα δοκιμάσει κάτι διαφορετικό εξαιτίας της παρουσίας του κόσμου: «Το ποδόσφαιρο παίζεται πάντα μπροστά σε φιλάθλους και αυτό μπορεί να είναι έξτρα κίνητρο. Είναι στοιχείο της Μπεϊτάρ η άμυνα μέχρι τελικής πτώσεως, αλλά έχουμε και εμείς τη δική μας ποιότητα. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει αρκετά στη φάση των νοκ άουτ. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να παίζεις το πρώτο ματς εντός ή εκτός έδρας».

Για το αν θα επηρεαστεί η ομάδα του από τον κόσμο στις εξέδρες: «Υπάρχουν δύο κομμάτια, το ένα αφορά την Μπεϊτάρ και το άλλο τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα μπορεί να έχουν παραπάνω ένταση ή κίνητρο μπροστά στον κόσμο τους, αλλά είμαστε μία ομάδα που έχει παίξει σε πολύ δύσκολες έδρες και μπορεί να καταπολεμήσει όλες τις δυσκολίες. Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται από τις αντιδράσεις στις διάφορες στιγμές και από την αυτοπεποίθηση κάθε ομάδας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς