18.7 C
Athens

Επίσημο: Κρέμασε τα γάντια του ο θρυλικός Μπουφόν

Ο σπουδαίος Τζιανλουίτζι Μπουφόν ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση στα 45 του, με το ιταλικό ποδόσφαιρο να τον ευχαριστεί - Συγκινητικές αναρτήσεις από Πάρμα και Γιουβέντους

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν που στα 45 του αποφάσισε να πει αντίο στην ενεργό δράση και να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του.

Ο Ιταλός μυθικός τερματοφύλακας ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Πάρμα και με ένα λιτό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρέτησε τον κόσμο και τις ομάδες που αγωνίστηκε τονίζοντας πως του έδωσαν τα πάντα και εκείνος έπραξε ανάλογα.

«Αυτό είναι παιδιά. Μου δώσατε τα πάντα. Σας έδωσα τα πάντα. Το κάναμε μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπουφόν που ολοκληρώνει την παρουσία του στα γήπεδα ως ποδοσφαιριστής μετά από 28 χρόνια και 975 επίσημα παιχνίδια, αλλά δύσκολα θα μείνει μακριά από το αγαπημένο του άθλημα.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ασφαλώς και ήταν η κατάκτηση του Μουντιάλ το 2006 με την εθνική Ιταλίας, τα χρώματα της οποίας φόρεσε και τίμησε για 11 συναπτά έτη (1997-2008) ενώ σε συλλογικό επίπεδο αγωνίστηκε στην Πάρμα σε δύο διαφορετικές θητείες (1994-2001, 2020-2023), Γιουβέντους (2001-2018) και Παρί Σεν Ζερμέν (2018-2020) για να πανηγυρίσει 28 τίτλους!

Μάλιστα, η Μεγάλη Κυρία που αποτέλεσε και το πιο μεγάλο κομμάτι της καριέρας του, φρόντισε να τον αποχαιρετήσει με μια πολύ συγκινητική ανακοίνωση.

Το ίδιο φρόντισε να κάνει και η Πάρμα με ένα συγκλονιστικό video:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς