20.6 C
Athens

Τζάκσον Πορόσο, η ανακάλυψη του Κορδόν με τεχνική και ταχύτητα… εξτρέμ

Ένας γίγαντας από το Εκουαδόρ για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού: Όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο απόκτημα των Ερυθρολεύκων που έρχεται για να μπει αμέσως στα βαθιά με τις ευλογίες του Αντόνιο Κορδόν

Ένας γίγαντας από τον Ισημερινό για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι κινήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα για την απόκτηση του 23χρονου Τζάκσον Πορόσο, ο οποίος αναμένεται την Τετάρτη (2/8) στη χώρα μας προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η μετακίνησή του στην ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο ΑΘΛΟΣ σκιαγραφεί το προφίλ του νέου στόπερ των Ερυθρολεύκων, που όπως όλα δείχνουν αναμένεται από πολύ νωρίς να μπει στα βαθιά αναλαμβάνοντας βασικό ρόλο στο ρόστερ, στο πλάι του επίσης νεοφερμένου, Φρέιρε.

Ο Πορόσο δεν είναι ένας συνηθισμένος στόπερ. Πολύ ψηλό παιδί (1,92μ.) με υψηλή τεχνική κατάρτιση παρά το παρουσιαστικό του, που θυμίζει Σισέ. Αρκετά ταχύς, δυναμικός και ανίκητος στον αέρα. Ένα ταλέντο που ακόμα δεν έχει φτάσει στο peak του αλλά έχει προλάβει να εξελιχθεί αρκετά, σε σημείο που να πείσει τον Κορδόν να τον εμπιστευθεί ξανά μετά από 4 χρόνια, όταν τον είχε πρωτοδεί στις μικρότερες εθνικές ομάδες του Εκουαδόρ, όπου ο νυν τεχνικός διευθυντής των Πειραιωτών είχε αναλάβει πόστο για την προώθηση ποδοσφαιριστών στην ανδρική ομάδα.

Ο Πορόσο δεν άργησε να πάρει αυτή την προαγωγή, καθώς στα 21 του έγινε διεθνής με την ανδρική ομάδα του Εκουαδόρ και μάλιστα πριν 8 μήνες συμμετείχε και στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του, μετρώντας και μια συμμετοχή ως βασικός στο ματς Ισημερινός – Ολλανδία για τη φάση των ομίλων.

Ο Πορόσο δουλεύει. Έχει μάθει να δουλεύει αρκετά κι αυτό τον έχει βοηθήσει να βελτιώσει αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού του, όπως το πώς να πέφτει σαν… ταύρος στις μονομαχίες αλλά και να ελαττώσει το κακό του συνήθειο με τις πολλές κίτρινες κάρτες.

Ένας κεντρικός αμυντικός που ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τόσο για να αποκτήσει ύψος στην άμυνά του όσο και για να δέσει ιδανικά με τον επίσης καλό τεχνίτη, Φρέιρε. Μένει αυτό να αποδειχθεί και στο χορτάρι.

Ο Πορόσο έρχεται στον Πειραιά για την πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας του ως τώρα, μετά την εξαιρετική του παρουσία σε Μποαβίστα και Τρουά.

Ο Κορδόν τον ξέρει, τον πιστεύει και τον εμπιστεύεται. Γι’ αυτό και δεν το σκέφτηκε πολύ, αρκούσε μια επαφή μαζί του για να τον πείσει να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα με στόχο να διακριθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της συμμετοχής του στο Europa League.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς