21 C
Athens

Ολυμπιακός: Κρούση στη Βαγιαδολίδ για Ολάσα σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ

Στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό βρίσκεται σύμφωνα με τους Ισπανούς ο Ουρουγουανός αριστερός μπακ Λούκας Ολάσα που ανήκει στη Βαγιαδολίδ, με τα Μέσα της Ιβηρικής να αναφέρουν πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν ήδη κάνει κρούση στην ισπανική ομάδα

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να μετακομίσει στη Μόσχα για λογαριασμό της Σπαρτάκ, κάτι που θα υποχρεώσει τον Ολυμπιακό να κινηθεί για αριστερό μπακ.

Οι Ισπανοί επαναφέρουν – όπως και στα προηγούμενα δύο καλοκαίρια – το όνομα του Λούκας Ολάσα.

Ο 29χρονος αριστερός μπακ από την Ουρουγουάη (έχει ισπανικό διαβατήριο) ανήκει στη Βαγιαδολίδ και διατηρεί συμβόλαιο ως το 2025 ωστόσο ο υποβιβασμός της ισπανικής ομάδας δημιουργεί νέα δεδομένα για το μέλλον του, με τα ισπανικά Μέσα να αναφέρουν πως οι Ερυθρόλευκοι ήδη χτύπησαν την πόρτα της ομάδας του για να τον αποκτήσουν.

Την περασμένη σεζόν ο Ολάσα αγωνίστηκε ως δανεικός στην Έλτσε (στο δεύτερο μισό) καταγράφοντας μόλις πέντε συμμετοχές (ένα γκολ) ενώ με τη Βαγιαδολίδ μετρά 51 με απολογισμό ενός γκολ και δύο ασίστ.

Στην Ισπανία (και στην Ευρώπη συνολικά) βρέθηκε για πρώτη φορά το 2015 για λογαριασμό της Θέλτα Β’ ως δανεικός από τη Ρίβερ Πλέιτ. Έμεινε για μια σεζόν και βρέθηκε ξανά στους Γαλιθιάνους – αλλά στην πρώτη ομάδα – τον Ιανουάριο του 2019 ως δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορς μετρώντας 65 συμμετοχές με ένα γκολ και 10 ασίστ με τη Βαγιαδολίδ να τον αποκτά ως δανεικό δύο χρόνια αργότερα και να αγοράζει τα δικαιώματά του τον χειμώνα του 2022.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς