17.8 C
Athens

Φαμπίνιο τριετίας στην Αλ Ιτιχάντ

Νέος παίκτης της Αλ Ιτιχάντ είναι και επίσημα ο Φαμπίνιο.

Ο Βραζιλίανος μέσος φεύγει από τη Λίβερπουλ μετά από πέντε χρόνια και αφού κατέκτησε σχεδόν τα πάντα, επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Ιτιχάντ, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, όπως ανακοινώθηκε σχετικά.

Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου, ο οποίος είχε έρθει σε συμφωνία με το σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας πριν από αρκετές εβδομάδες, είχε αντιμετωπίσει προβλήματα που σχετίζονται με τα σκυλιά του Φαμπίνιο, δύο γαλλικά μπουλντόγκ, τα οποία είναι παράνομα στη Σαουδική Αραβία. Όμως ο ποδοσφαιριστής κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με το κράτος και, αφού λύθηκαν τα προβλήματα, μπόρεσε να υπογράψει με την Αλ Ιτιχάντ.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι πρωταθλητές της Σαουδικής Pro League πλήρωσαν 40 εκατομμύρια λίρες (46,69 εκατ. ευρώ) για τον 29χρονο μέσο.

Ο Φαμπίνιο θα είναι συμπάικτης με τον νικητή της «Χρυσής Μπάλας» Καρίμ Μπενζεμά και τον πρώην μέσο της Τσέλσι, Ν’Γκόλο Καντέ, στον σύλλογο που εδρεύει στη Τζέντα.

Ο Βραζιλιάνος διεθνής πραγματοποίησε 219 εμφανίσεις για τη Λίβερπουλ από την άφιξή του το 2018 και βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει τίτλους Premier League, Champions League, FA Cup, League Cup και UEFA Super Cup.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς