16.9 C
Athens

Χρήστου: Η κούρσα κρίθηκε στη λεπτομέρεια, ήμουν έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα

Ικανοποιημένος με την έκτη θέση που κατέλαβε στον τελικό των 50μ. ύπτιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Φουκουόκα, εμφανίστηκε ο Απόστολος Χρήστου.

Μιλώντας μετά την κούρσα στην ΕΡΤ, ο πρωταθλητής Ευρώπης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «έβγαλε αντίδραση» μετά τον αναπάντεχο αποκλεισμό του στα 100μ. ύπτιο και χαρακτήρισε συνολικά επιτυχημένη τη χρονιά που ολοκληρώθηκε.

«Ήξερα πως οι χρόνοι εκεί θα ήταν. Η κούρσα κρίθηκε στη λεπτομέρεια, περίμενα όμως όλα τα ενδεχόμενα και δεν είμαι στενοχωρημένος. Δεν νομίζω πως έκανα κάποιο λάθος, μάλλον πιο νευρικός ίσως έπρεπε να ήμουν, κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες. Στα 100μ. ύπτιο δεν πήγα πολύ καλά, το άφησα πίσω, επικεντρώθηκα στα 50μ., έκανα μια προσπάθεια, και τελικά δεν ήταν τόσο άσχημη η παρουσία μου», δήλωσε ο Χρήστου.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος του είναι οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι, για τους οποίους έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση. «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται στην Ευρώπη. Εδώ όπως βλέπουμε η Κίνα και η Αυστραλία βρίσκονται στη κορυφή στον πίνακα των μεταλλίων, οπότε θεωρώ θα είναι πιο εύκολο για μένα να προετοιμασθώ, και θα είναι ο βασικός μου στόχος να πάω όσο καλύτερα μπορώ. Κάτι που εδώ δεν το έκανα στα 100μ. ύπτιο», τόνισε ο 27χρονος κολυμβητής.

Κλείνοντας, ο Απόστολος Χρήστου έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς, αναφέροντας: «Πέρα από τα 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο, η χρονιά κλείνει επιτυχημένα. Εξασφάλισα το όριο, κολύμπησα γρήγορα σε όλα τα αγωνίσματα, εδώ σήμερα ο τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δεν μπορώ να πω ότι είμαι απογοητευμένος».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς