18.2 C
Athens

GP Βελγίου: Σίφουνας Φερστάπεν (και) στο Σπα, καλπάζει για να καταρρίψει το ρεκόρ του Φέτελ

Τι κι αν ξεκίνησε από την 6η θέση; Ο Φερστάπεν ήταν ξανά ανίκητος στο Grand Prix του Βελγίου γράφοντας σύγχρονη ιστορία στη F1 - Στο βάθρο Πέρες και Λεκλέρ

Τι και αν ξεκίνησε από την 6η θέση, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν σίφουνας και στο Σπα και έφτασε τις 8 διαδοχικές νίκες. Δεύτερος ο teammate του Σέρχιο Πέρες, 3ος ο Σαρλ Λεκλέρ.


Ο Ολλανδός έφτασε έναν αριθμό διαδοχικών νικών που είχε μέχρι σήμερα μόνο ο Σεμπάστιαν Φέτελ και του απομένει μία νίκη ακόμη για να φτάσει τις 9 συνεχόμενες που είναι το ρεκόρ του Γερμανού. Επιπλέον έφτασε τις 10 νίκες τη φετινή χρονιά σε 12 Γκραν Πρι.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής που ξεκίνησε από την 6η θέση εξαιτίας της ποινής του, απέφυγε έξυπνα τους μπελάδες στην εκκίνηση και από εκεί και πέρα έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα για να φτάσει σε ακόμη μία νίκη.

Ο Πέρες κατάφερε να περάσει στον πρώτο γύρο τον Σαρλ Λεκλέρ, ενώ πιο πίσω η επαφή ανάμεσα σε Σάινθ και Πιάστρι χάλασε τον αγώνα και των δύο οδηγών. Ο Αυστραλός της ΜαΚλάρεν εγκατέλειψε αμέσως, ενώ λίγους γύρους αργότερα το ίδιο έκανε και ο Ισπανός της Φεράρι.

Ο Φερστάπεν ξεφορτώθηκε γρήγορα τους Χάμιλτον και Λεκλέρ από μπροστά του και μετά τα πρώτα πιτ στοπ «έκλεισε» τη διαφορά από τον Μεξικανό teammate του, για να τον περάσει τελικά στον 16ο γύρο.

Η βροχή που ήρθε για λίγο στα μέσα του αγώνα δεν δημιούργησε δραματικές καταστάσεις και το Γκραν Πρι του Βελγίου ήταν πιο… ήσυχο από ποτέ, με τον Φερστάπεν να μένει άνετα στην κορυφή, τον Πέρες πίσω του, τον Λεκλέρ να κλείνει την τριάδα του βάθρου και τον Χάμιλτον να μένει 4ος.

Πιο πίσω ακολούθησαν οι Αλόνσο και Ράσελ, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Νόρις (7ος), Οκόν (8ος), Στρολ (9ος) και Τσουνόντα (10ος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς