23.2 C
Athens

Παγκόσμιο ρεκόρ η Σιέστρεμ στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο (vid)

Είκοσι λεπτά μετά τη νίκη της στα 50μ. ελεύθερο, η Σάρα Σιέστρεμ κολύμπησε στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Η Σουηδή δεν φάνηκε να… επηρεάζεται ιδιαίτερα, καθώς όχι απλά προκρίθηκε στον τελικό, όχι απλά κέρδισε τη σειρά της, αλλά πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ!

Η 30χρονη πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 23.61, βελτιώνοντας μετά από έξι χρόνια το 23.67 που είχε πετύχει στην αντίστοιχη διοργάνωση της Βουδαπέστης, στις 29 Ιουλίου 2017. Στον αυριανό (30/7) τελικό, ούσα ξεκούραστη, ενδέχεται να κατέβει ακόμη περισσότερο.

Η Σιέστρεμ κατέκτησε τον πέμπτο διαδοχικό παγκόσμιο τίτλο της στα 50μ. πεταλούδα. Η 30χρονη κολυμβήτρια από τη Σουηδία αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά ανίκητη, πρώτευσε στον τελικό με 24.77 και ισοφάρισε το κατόρθωμα της Κέιτι Λεντέκι, που είναι η μόνη με πέντε συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθληματα στο ίδιο αγώνισμα (η Αμερικανίδα βέβαια αναμένεται να τα κάνει έξι αργότερα σήμερα, όταν διεξάγεται ο τελικός στα 800μ. ελεύθερο). Η Σιέστρεμ έφτασε συνολικά τα έντεκα χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, όλα σε ατομικά αγωνίσματα.

Τη δεύτερη θέση πήρε η Κινέζα Γιουφέι Ζανγκ, η οποία μάλιστα σημείωσε ρεκόρ Ασίας με 25.05 και πήρε το τέταρτο μετάλλιό της στη Φουκουόκα. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Αμερικανίδα Γκρέτσεν Ουόλς με 25.46, δίνοντας στις ΗΠΑ μόλις το δεύτερο μετάλλιό τους σε αυτό το αγώνισμα, πρώτο μετά το 2003.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς