20.8 C
Athens

Κοινή υποψηφιότητα Ιταλίας και Τουρκίας για το Euro 2032

Ιταλία και Τουρκία αποφάσισαν να θέσουν σήμερα κοινή υποψηφιότητα στην UEFA για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2032, μετά από σχετικές συζητήσεις μεταξύ των ομοσπονδιών των δύο χωρών, των μοναδικών που επέδειξαν ενδιαφέρον για τη φιλοξενία της διοργάνωσης.

Σε περίπτωση που η UEFA αποδεχθεί τις αιτήσεις υποψηφιότητας, το τουρνουά θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ η τελική απόφαση για την επιλογή της διοργανώτριας πόλης και των σταδίων όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες θα ληφθεί μετά από μελλοντική αξιολόγηση.

«Σήμερα πήραμε μια σημαντική απόφαση εκ μέρους τόσο του τουρκικού ποδοσφαίρου όσο και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η συνεργασία μας με την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αντικατοπτρίζει τις αξίες της φιλίας και της συνεργασίας που είναι ενσωματωμένες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι αυτή η κοινή δράση θα ενισχύσει τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο μεσογειακών χωρών, οι οποίες αποτελούν μέρος μιας παρόμοιας κουλτούρας και βαθιά ριζωμένης ιστορίας που συνεχίζεται εδώ και αιώνες, και θα χτίσει σημαντικές γέφυρες για το μέλλον του ποδοσφαίρου μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς