17.3 C
Athens

Στα ημιτελικά Ντουντουνάκη και Γκολομέεβ, που προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς

Δύο ελληνικές συμμετοχές σε ημιτελικούς θα έχει το μεσημεριανό πρόγραμμα της κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, καθώς τόσο ο Κριστιάν Γκολομέεβ όσο και η Αννα Ντουντουνάκη κατάφεραν να πλασαριστούν στη 16άδα των 50μ. ελεύθερο και των 50μ. πεταλούδα αντίστοιχα.

Ο Γκολομέεβ πέτυχε την καλύτερη φετινή του επίδοση με 21.91 και κατετάγη 9ος στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο, μαζί με τον Αμερικανό Ράιαν Χελντ. Ο 30χρονος κολυμβητής του Ακη Οικονόμου έκανε μία καλή επίδοση για πρωινή κούρσα και, με «όπλο» την εμπειρία του, θα προσπαθήσει το μεσημέρι (14:40 ώρα Ελλάδας) να εξασφαλίσει για πέμπτη σερί φορά την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Μακράν κορυφαίος των προκριματικών ήταν ο Αυστραλός Κάμερον ΜακΙβόι με 21.35, αλλά οι υπόλοιποι είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους, ενώ έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί ο αποκλεισμός του Ολλανδού Τομ Ντε Μπουρ.

Η Αννα Ντουντουνάκη δεν κατάφερε και πάλι να «βγάλει» χρόνο ανάλογο των δυνατοτήτων της, αλλά έστω και με το 26.14 πήρε τη 12η θέση και την πρόκριση στα ημιτελικά των 50μ. πεταλούδα. Το μεσημέρι (15:08) η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού θα χρειαστεί κάτι πολύ καλύτερο, αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις το εισιτήριο για τον τελικό. Σαφώς ταχύτερη όλων ήταν η Σουηδή Σάρα Σιέστρεμ, που κολύμπησε σε 25.04 και «βάζει πλώρη» για τον 5ο διαδοχικό τίτλο της στο αγώνισμα. Εκτός ημιτελικών έμειναν η Ολυμπιονίκης των 100μ., Μάγκι Μακ Νιλ (Καναδάς), αλλά και η Αυστραλή Μπριάνα Θρόσελ.

Στα 100μ. πεταλούδα ο Ανδρέας Βαζαίος με 53.38 περιορίστηκε στην 38η θέση, σε ένα αγώνισμα όπου πρώτευσε (με ελάχιστη διαφορά) ο Αυστραλός Μάθιου Τεμπλ με 50.76, ενώ έμεινε εκτός 16άδας, μετά από αγώνα μπαράζ, ο 16χρονος Αμερικανός Τόμας Χίλμαν. Η Αρτεμις Βασιλάκη, τέλος, πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ στα 800μ. ελεύθερο, όπου με 8:49.61 κατετάγη 28η. Η Κέιτι Λεντέκι με 8:15.60 ήταν περίπου πέντε δευτερόλεπτα ταχύτερη από τη δεύτερη και ετοιμάζεται αύριο (29/7) να πανηγυρίσει τον έκτο διαδοχικό τίτλο της, κατόρθωμα που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων (σε κανένα αγώνισμα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς