25.8 C
Athens

Στρωμένος ο δρόμος για το σήμα

Τρεις διαιτητές είναι πολύ κοντά στο να γίνουν διεθνείς

Από την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι νέοι πίνακες διαιτησίας αυτομάτως άδειασαν τρεις θέσεις στον αντίστοιχο των διεθνών. Οι καρατομήσεις του Αλέξανδρου Αρετόπουλου (Τρικάλων), του Σταύρου Μάνταλου (Καβάλας) και του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου (Αθηνών) δεν άλλαξαν τα δεδομένα μόνο εντός των συνόρων. Επηρεάζουν την εκπροσώπηση της ελληνικής διαιτησίας στο εξωτερικό.

Η ΕΠΟ είναι αναγκασμένη και υποχρεωμένη να αναπληρώσει τα κενά. Θα το κάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το πολύ στις αρχές Οκτωβρίου όταν θα στείλει προς έγκριση την σχετική λίστα στην ΦΙΦΑ και με τους επτά διεθνείς. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια τα κουκιά μοιάζουν να είναι… μετρημένα.

Τρεις είναι οι ρέφερι, όσες και οι θέσεις, που έχουν δικαίωμα να βάλουν στην φανέλα τους για πρώτη φορά το σήμα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας από τον Ιανουάριο του 2019. Ο Θανάσης Τζήλος (Λάρισας), ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) και ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας). Από ολόκληρο τον νέο πίνακα της Σούπερ Λίγκας μόνο οι συγκεκριμένοι έχουν αγωνιστεί δύο σεζόν σε αυτή και είναι η βασική προϋπόθεση για τους υποψήφιους σύμφωνα με τον κανονισμό.

Όλοι οι υπόλοιποι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Υπάρχουν εκείνοι που ανέβηκαν πριν από λίγες ημέρες στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία. Εκείνοι που έχουν ήδη το σήμα, δηλαδή ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Αθηνών), ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών), ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας). Οι υπόλοιποι έχουν θητεύσει μία σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Τους λείπει μία ακόμη.

Υποψήφιοι θα ήταν επίσης ο Άρης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) και ο Γιάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας) αλλά υποβιβάστηκαν στην Φούτμπολ Λιγκ. Ο Μένιος Κουτσιαύτης (Άρτας) έχει στο βιογραφικό του την διετία αλλά θα είναι τεράστια έκπληξη αν προταθεί για διεθνής.

Ωστόσο από την ΕΠΟ της δήθεν… εξυγίανσης όλα μπορούμε να τα περιμένουμε. Ακόμα και να προτείνει για διεθνή κάποιον που αγωνίστηκε για πρώτη φορά πέρσι στη Σούπερ Λίγκα. Αν συμβεί αυτό η τριάδα που αναφέραμε «απειλείται» από τον Μανώλη Σκουλά (Θεσσαλίας) και τον Άρη Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας). Ίσως δεν ήταν τυχαίος ο ορισμός του πρώτου στον αγώνα που θα σφυρίξει ο Παπαδόπουλος στις 5 Ιουλίου. Στην Πρίστινα για το Γιουρόπα Λιγκ.

Κάτι μαγειρεύεται και κάποιος ενδεχομένως να …καεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς